Google testează o nouă funcţie pentru Android. Ce facilităţi ar putea avea utilizatorii

  • Google testează o nouă funcţie pentru browserul său Chrome pe Android, care permite utilizatorilor să „urmărească” site-urile pentru a fi anunţaţi când se publică un conţinut nou.
  • Este vorba de butonul "Follow" care va apărea în browser pe fiecare pagină, iar dacă utilizatorul îl va apăsa, va primi notificări de la site-ul respectiv când se postează ceva acolo.
1069 afișări
Imaginea articolului Google testează o nouă funcţie pentru Android. Ce facilităţi ar putea avea utilizatorii

Google testează o nouă funcţie pentru Android. Ce facilităţi ar putea avea utilizatorii

Funcţia se bazează pe RSS, un standard web deschis care a fost în trecut coloana vertebrală a multor instrumente populare de strângere a site-urilor web. 

Testul este la scară redusă: urmărirea site-urilor prin bifarea butonului Follow va fi o opţiune doar pentru unii utilizatori din SUA de Chrome Canary. Utilizatorii vor putea urmări site-urile din meniul browserului, iar actualizările vor fi strânse într-un feed, afişat atunci când utilizatorii deschid o filă nouă. Nu este clar dacă acest feed depinde în totalitate de site-urile care oferă asistenţă RSS sau dacă Google va completa singur lacunele, potrivit TheVerge.

În esenţă, RSS permite utilizatorilor să menţină un flux personalizat de conţinut nou de pe site-urile preferate, bloguri şi podcasturi. 

„Acesta este doar începutul unei explorări mai ample şi, pentru a obţine acest lucru corect, avem nevoie de feedback-ul utilizatorilor”, a spus şeful relaţiilor Google cu creatorii de web, Paul Bakaus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici