În ce ţări a picat Facebook şi care a fost motivul defecţiunii. Ironiile au curs pe Twitter

  • WhatsApp, Facebook şi Instagram, serviciile deţinute de Facebook, nu au funcţionat de ore întregi, luni seară, începând cu ora 18.40.
  • Twitter a rămas accesibil, dezlănţuindu-i pe utilizatori.
  • Cu un tweet, Instagram s-a adresat utilizatorilor săi cu mesajul: „Fii răbdător”.
  • A fost afectată toată Europa, în frunte cu Germania, Italia, Belgia, dar şi ţări precum Turcia sau Israel.
4504 afișări
Imaginea articolului În ce ţări a picat Facebook şi care a fost motivul defecţiunii. Ironiile au curs pe Twitter

În ce ţări a picat Facebook şi care a fost motivul. Ironii pe Twitter

WhatsApp, Facebook (inclusiv Messenger) şi Instagram au încetat să funcţioneze, în România şi în restul lumii, luni seară, de la ora aproximativ 18.40 (ora Bucureştilui).

 


Site-ul downdetector.it, care monitorizează problemele şi perioadele de inactivitate în timp real, raportează un număr mare de probleme referitoare la cele trei servicii deţinute de Facebook.

Gigantul Menlo Park a confirmat problemele cu un tweet: „Lucrăm pentru a restabili serviciul cât mai repede posibil, între timp ne cerem scuze pentru inconvenient”.

 

 

 

WhatsApp, pe Twitter, a postat, de asemenea, un mesaj de avertizare şi scuze destinate utilizatorilor.

The Verge, unul dintre cele accesate surse de informaţii din SUA în ceea ce priveşte noile tehnologii, scrie că problema este legată de DNS-ul Facebook. Şi citează tweet-ul lui Dane Knoecht, vicepreşedinte CloudFlare, o companie americană de profil.

De fapt, prin chestionarea DNS-ului prin orice instrument sau verificator de pe web, nu se primeau rezultate: în acel moment, era ca şi cum Facebook nu exista pe Internet.

Pe Twitter, hashtagurile #whatsappdown, #instagramdown şi #facebookdown au devenit imediat subiecte de trend. Cele trei hashtag-uri, în câteva minute, au generat un volum de aproximativ 100 de mii de tweets.

Numai în martie 2021, cele trei aplicaţii au căzut în întreaga lume timp de o oră, provocând probleme pentru milioane de utilizatori. Un caz similar se întâmplase în 2019, când, în iulie, timp de aproximativ 17 ore, problemele au afectat toate platformele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici