Inteligenţa artificială ia avânt. Cum va fi condus un oraş din China de IA

  • Un nou proiect din China va duce la primul cartier condus de inteligenţa artificială (IA)
  • Proiectul se numeşte Cloud Valley: senzori şi device-uri inteligente vor fi instalate
  • Cartierul va fi construit în sudul oraşului Chongqing
3412 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială ia avânt. Cum va fi condus un oraş din China de IA

Oraşul condus de inteligenţa artificială

China se pregăteşte să aibă primul cartier smart, condus de inteligenţa artificială.

Rezidenţii din Cloud Valley vor fi răsfăţaţi. Tehnologia le va monitoriza obiceiurile şi le va anticipa nevoile. Acesta este planul unei companii numite Terminus. Vor fi instalaţi senzori şi device-uri conectate la Wi-Fi pentru a strânge informaţii: totul de la vreme şi poluare. Sau felul în care mănâncă locuitorii. Şi multe altele. Este unul dintre cele 500 de proiecte de acest fel pregătite în China. 
Fondatorul Terminus îţi explică de ce este posibil de acum să existe un oraş inteligent.
 
  •  „În zilele noastre, datorită infrastructurii pentru Internet of Things, pentru inteligenţa artificială şi pentru reţeaua 5G, totul este pregătit. Cred că e momentul potrivit ca noi să lansăm un oraş condus de inteligenţa artificială. Ceea ce ne duce spre viitorul tehnologiei şi viitorul oraşelor” explică Victor AI, fondatorul Terminus Group.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici