Jocurile video româneşti vor fi promovate pe platforma Steam într-o conferinţă internaţională

  • Jocurile video realizate de companii din România vor fi promovate pe ptaforma Steam în timpul unei conferinţe internaţionale.
  • Jocurile româneşti, dar şi alte ţări din Europa de Est, vor fi pe prima pagină a platformei şi vor putea fi cumpărate cu reduceri de până la 80%.
  • Organizată de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Dev.Play) anunţă că evenimentul online se va desfăşura în perioada 1-8 noiembrie.
388 afișări
Imaginea articolului Jocurile video româneşti vor fi promovate pe platforma Steam într-o conferinţă internaţională

Jocurile video româneşti vor fi promovate pe platforma Steam într-o conferinţă internaţională

Jocurile video realizate de companii din România vor fi promovate pe ptaforma Steam în timpul unei conferinţe internaţionale. Jocurile româneşti, dar şi alte ţări din Europa de Est, vor fi pe prima pagină a platformei şi vor putea fi cumpărate cu reduceri de până la 80%.

Organizată de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Dev.Play) anunţă că evenimentul online se va desfăşura în perioada 1-8 noiembrie. Atunci o selecţie de jocuri video dezvoltate în România şi în ţările vecine va fi promovată pe prima pagină a platformei Steam. Este vorba despre jocuri populare pe Steam sau care urmează să fie lansate. Jocurile româneşti şi est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%, anunţă organizatorii evenimentului.

Printre jocurile care urmează să se lanseze în lunile următoare, dar au deja pagini de promovare pe Steam se vor număra Unbound: Worlds Apart (creat de românii de la Alien Pixel), un joc care şi-a construit deja o comunitate numeroasă după o campanie de succes pe platforma de crowdfunding Kickstarter în 2019, cât şi Door Kickers 2: Task Force North (dezvoltat de KillHouse Games), unul dintre cele mai aşteptate jocuri independente din 2020 de către fanii jocurilor de strategie.

Printre jocurile video est-europene deja cunoscute publicului ce vor fi promovate se vor număra titluri precum produsul românesc Move or Die (dezvoltat de Those Awesome Guys), RPG-ul post-apocaliptic Underrail (creat de Stygian Software din Serbia) şi RPG-ul hack and slash Victor Vran (creat de Haemimont Games din Bulgaria).

„Prin promovarea pe prima pagină a Steam în timpul Dev.Play, cele mai importante jocuri video din România şi Europa de Est vor ajunge la milioane de jucători din întreaga lume. Această acţiune reîntăreşte poziţia conferinţei în regiune de promotor al jocurilor video locale”, a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play.

Totodată, reprezentanţii Valve, compania care a dezvoltat platforma Steam, se vor alătura conferinţei Dev.Play la o masă rotundă specială pentru a discuta despre cele mai bune practici pentru publicarea jocurilor pe Steam, un subiect foarte de interes pentru dezvoltatorii independenţi interesaţi să-şi publice singuri jocurile pe platformele de jocuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jocuri,
vide,
steam

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici