LG confirmă că renunţă la afacerea cu smartphone-uri. Ce se va întâmpla cu telefoanele existente

  • Telefoanele existente vor rămâne la vânzare, iar LG spune că va continua să-şi susţină produsele „pentru o perioadă de timp care va varia în funcţie de regiune”.
  • Compania nu a spus nimic despre posibilele disponibilizări, cu excepţia faptului că „detaliile legate de ocuparea forţei de muncă vor fi determinate la nivel local”.
  • LG spune că se aşteaptă să finalizeze închiderea afacerii până la sfârşitul lunii iulie 2021.
990 afișări
Imaginea articolului LG confirmă că renunţă la afacerea cu smartphone-uri. Ce se va întâmpla cu telefoanele existente

LG a confirmat că renunţă la afacerea cu smartphone-uri

Decizia va „permite companiei să-şi concentreze resursele în domenii de creştere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, accesorii inteligente pentru casă, robotica, inteligenţa artificială şi soluţiile business-to-business, precum şi platformele şi serviciile”, a declarat LG într-un comunicat, potrivit The Verge.

Această mişcare a fost zvonită de câteva luni, în urma pierderilor uriaşe ale companiei din ultimii cinci ani. Odată considerat un rival al producătorului sud-coreean Samsung, LG a încercat să concureze cu smartphone-urile sale de ultimă generaţie, însă în zadar.

LG se alătură unei liste lungi de producători de dispozitive de înaltă calitate care au renunţat la fabricarea smartphone-urilor de-a lungul anilor, deşi multe dintre ele au rămas în jurul dispozitivelor fabricate de producători terţi. Brandul Nokia orientat spre consumator susţine telefoanele realizate de HMD, în timp ce brandul Blackberry a fost utilizat iniţial de TCL şi urmează să revină anul acesta pe un dispozitiv realizat de OnwardMobility. Există şi HTC, care încă vinde câteva telefoane ciudate, dar care şi-a vândut cea mai mare parte a IP-ului către Google în 2017. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici