Lovitură dură pentru Apple: Foxconn, principalul furnizor de semiconductori pentru companie, se retrage dintr-un mega-proiect

Principalul furnizor al Apple, Foxconn s-a retras dintr-un proiect joint-venture în valoare de 19,5 miliarde de dolari cu conglomeratul indian Vedanta, care ar fi adus producţia de semiconductori şi display-uri în statul indian Gujarat, scrie CNBC.

822 afișări
Imaginea articolului Lovitură dură pentru Apple: Foxconn, principalul furnizor de semiconductori pentru companie, se retrage dintr-un mega-proiect

„Foxconn a hotărât că nu va merge mai departe în joint venture cu Vedanta”, a declarat compania taiwaneză pentru CNBC. Mişcarea este o lovitură semnificativă pentru ambiţiile prim-ministrului indian Narendra Modi de a transforma ţara într-o putere globală în sfera producţiei de înaltă tehnologie.

Companiile americane, printre care Apple, şi-au împins furnizorii să-şi diversifice lanţurile de aprovizionare dincolo de China continentală, pe măsură ce tensiunile geopolitice şi economice cresc.

Guvernul SUA şi marile firme de tehnologie au început să identifice în mod deschis progresele tehnologice chineze şi dominaţia în producţie ca fiind o ameninţare cheie la adresa securităţii naţionale. Unele corporaţii americane, victime timp de multă vreme a spionajului industrial chinez, reevaluează operaţiunile în China ca parte a eforturilor de „reducere a riscurilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici