Lupta cu dezinformarea: Facebook a eliminat 1,3 miliarde de conturi şi a şters milioane de postări false despre COVID-19 şi vaccinuri

Facebook Inc a declarat luni că a eliminat 1,3 miliarde de conturi false între octombrie şi decembrie şi că are peste 35.000 de persoane care lucrează la combaterea dezinformării pe platforma sa.

250 afișări
Imaginea articolului Lupta cu dezinformarea: Facebook a eliminat 1,3 miliarde de conturi şi a şters milioane de postări false despre COVID-19 şi vaccinuri

Lupta cu dezinformarea: Facebook a eliminat 1,3 miliarde de conturi false şi a şters milioane de postări false despre COVID-19 şi vaccinuri

Facebook Inc a declarat luni că a eliminat 1,3 miliarde de conturi false între octombrie şi decembrie şi că are peste 35.000 de persoane care lucrează la combaterea dezinformării pe platforma sa.

Compania a eliminat, de asemenea, mai mult de 12 milioane de postări despre COVID-19 şi vaccinuri pe care experţii din domeniul sănătăţii la nivel mondial le-au marcat drept dezinformare, a comunicat Facebook.

Afirmaţiile şi conspiraţiile false despre vaccinurile împotriva coronavirusului au proliferat pe platformele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, în timpul pandemiei.

Dezvăluirea Facebook a datelor despre dezinformare vine înainte de o inspecţie efectuată de Comitetul Camerei SUA pentru Energie şi Comerţ asupra modului în care platformele tehnologice, inclusiv Facebook, abordează dezinformarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici