VIDEO Maria, robotul creat de Mihai şi Răzvan, va putea înlocui meserii

  • Mihai şi Răzvan au creat un robot pe care l-au numit Maria.
  • Maria va avea musculatură facială şi piele artificială.
  • Răzvan spune că, în câţiva ani, Maria va fi un robot umanoid.
  • Robotul ar putea înlocui meserii.
  • Acum se lucrează la un soft care să îi permită să recunoască oamenii.
517 afișări
Imaginea articolului VIDEO Maria, robotul creat de Mihai şi Răzvan, va putea înlocui meserii

Sursa foto: Facebook

Robotul Maria a fost creat în urmă cu aproximativ doi ani de Mihai şi Răzvan. Ei erau elevi la Liceul de Informatică şi i-au unit aceeaşi pasiune: robotica. Mihai a pornit acest demers singur şi apoi a solicitat ajutor, iar acum are o echipă şi voluntari care asistă la dezvoltarea robotului. A pornit cu elan şi nu s-a lăsat descurajat de lipsa finanţărilor.

„Probabil ar fi fost realizabil într-o săptămână sau două dacă am fi avut finanţările sau să fi avut pe cineva care să ne susţină din acest punct. Îi mai lipsesc multe de fapt, pentru că acum este doar o idee de a arăta, de a vedea lumea ce vrem să facem. Vrem să o facem să aibă inclusiv musculatură facială, la un moment dat să îi punem şi piele artificială, să fie cât mai vizibilă, să fie un info point pe care să îl punem în mall-uri sau, sperăm, chiar şi pe stradă. Să reţină oamenii, să ştie data viitoare să vorbească cu ei foarte bine”, a spus Mihai Melnic, creatorul robotului Maria.

Răzvan este programatorul principal al echipei. El se ocupă de softul de control al robotului şi are planuri mari cu viitorul robot umanoid. Şi-a identificat deja şi un reper din lumea ingineriei.

„Elon Musk, pentru mine, aş putea spune că este un fel de erou. Este un om care a reuşit să facă ceea ce şi noi încercăm să facem şi este o sursă de inspiraţie. Momentan, lucrăm la un soft care să îi permită Mariei să recunoască oamenii cu care vorbeşte şi să îi poată urmări prin cameră, cu ajutorul senzorului. Camerele vor fi instalate în ochi. Va avea o cameră în ochiul drept şi un senzor de distanţă pentru ochiul stâng pentru a ajuta la focalizare”, a declarat Răzvan Ciopraga, programator soft robotul Maria.

Despre Maria cu siguranţă vom mai auzi, mai ales că Mihai şi Răzvan lucrează la noi achiziţii şi abilităţi pentru robot.

„Maria va arăta ca un om sau va semăna cu un om şi va putea oferi informaţii pe diverse domenii. Vrem să încercăm să implementăm un sistem de simulare a emoţiilor”, a spus Răzvan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici