Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică

  • Compania Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică
  • Bloomberg: Contractul pentru achiziţionarea activelor firmei RiskIQ depăşeşte 500 de milioane de dolari
496 afișări
Imaginea articolului Microsoft confirmă achiziţionarea unei firme care oferă soluţii de securitate cibernetică

Sursa foto: Mediafaxfoto

Compania Microsoft a confirmat, luni, achiziţionarea unei firme care produce sisteme de securitate cibernetică, RiskIQ, cu sediul în oraşul american San Francisco, potrivit site-ului Axios.com.

Valoarea contractului de achiziţie a firmei de soluţii de securitate cibernetică RiskIQ se ridică la peste 500 de milioane de dolari, au declarat surse citate de agenţia Bloomberg.

Compania Microsoft a refuzat să ofere detalii despre valoarea contractului, precizând doar că soluţiile RiskIQ ajută clienţii să evite atacurile în sistemele cloud şi în tranzacţii comerciale online.

Decizia a fost luată în contextul în care în ultima perioadă au avut loc numeroase atacuri cibernetice care au vizat firme americane.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, i-a cerut, vineri, omologului său din Rusia, Vladimir Putin, să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice, avertizând că Washingtonul va acţiona pentru evitarea riscurilor de acest tip.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici