Microsoft şi-a trimis datele sub apă. Experimentul care a avut loc în ultmii doi ani

  • Microsoft a anunţat că experimentul cu datele subacvatice a avut succes.
  • În 2018, Microsoft a trimis 900 de servere pe fundul mării lângă Insula Orkney din Scoţia.
  • Acum au fost recuperate datele şi Microsoft spune că centrele subacvatice sunt fezabile.
199 afișări
Imaginea articolului  Microsoft şi-a trimis datele sub apă. Experimentul care a avut loc în ultmii doi ani

Profimedia

Dacă vrei să protejezi mai bine datele, trimite-le sub apă. Este concluzia la care a ajuns Microsoft după un experiment care a avut loc în ultimii doi ani. 

Ei au trimis 900 de servere pe fundul mării, într-un cilindru bine izolat. Şi au descoperit că a fost o idee foarte bună.
 
”Am avut această teorie că dacă vor fi într-un mediu stabil, în acest cilindru, şi eliminat tot oxigenul, controlăm umiditatea, nimeni nu se plimbă pe acolo, nimeni nu atinge lucrurile să cauzeze diferite erori, atunci vom vedea o eficienţă sporită. Până acum, în timp ce am monitorizat acest cilindru şi centrul de date de pe pământ la care foloseşti aceleaşi componente, vedem o optime din erori la centrul de date subacvatic faţă de cel de pe pământ.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici