Microsoft, sub asediul hackerilor

  • Microsoft a confirmat că a fost victima unui atac cibernetic
  • Este vorba despre un atac care a afectat mai multe companii americane
  • Microsoft spune că datele clienţilor nu au fost afectate
625 afișări
Imaginea articolului Microsoft, sub asediul hackerilor

Microsoft, sub asediul hackerilor

Anul 2020 nu a fost doar cel al pandemiei, ci şi al atacurilor cibernetice.

Microsoft a confirmat că este una dintre companiile afectate de un atac masiv. Ţinta a fost Orion, un software de gestionare al reţelelor. Acesta este folosit de Microsoft, dar şi de multe alte companii. 
 
Este al doilea atac în care e implicat Microsoft în ultima perioadă. În urmă cu 4 zile, Departamentul de Trezorerie american a confirmat că a fost victimă. Atacatorii au avut luni bune acces la mailuri din cauza unei vulnerabilităţi din Microsoft Office.
 
De data aceasta, Microsoft spune că atacatorii s-au lovit de scut. "Nu am găsit niciun indiciu că sistemele noastre au fost folosite pentru a-i ataca pe alţii", au declarat reprezentanţii Microsoft. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici