Misiunea Artemis începe cu stângul. NASA amână lansarea rachetei SLS

Nasa tocmai a anunţat că directorul de lansare a solicitat amânarea lansării rachetei SLS programată pentru luni.

558 afișări
Imaginea articolului Misiunea Artemis începe cu stângul. NASA amână lansarea rachetei SLS

Cauza este o scurgere la motor care "nu a putut fi remediată".

Uriaşa rachetă de ultimă generaţie a NASA trebuia să efectueze un zbor de testare de şase săptămâni, fără echipaj, în jurul Lunii şi înapoi, marcând prima misiune a programului Artemis al agenţiei spaţiale, succesorul lui Apollo.

Racheta Space Launch System (SLS), înaltă cât o clădire cu 32 de etaje şi cu două trepte, şi capsula Orion pentru echipaj urmează să decoleze de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, trebuia să fie lansată în timpul unei ferestre de lansare de două ore.

NASA a stabilit ca date de rezervă pentru lansare 2 şi 5 septembrie.

Programul Artemis al NASA - numit după zeiţa care a fost sora geamănă a lui Apollo în mitologia greacă antică - îşi propune să readucă astronauţii pe suprafaţa Lunii încă din 2025 şi să stabilească o colonie lunară pe termen lung, ca o piatră de temelie pentru viitoarele călătorii şi mai ambiţioase care vor trimite oameni pe Marte.

Aflată în dezvoltare de peste un deceniu, cu ani de întârzieri şi depăşiri de buget de miliarde de dolari, nava spaţială SLS-Orion a costat NASA până în prezent cel puţin 37 de miliarde de dolari, incluzând proiectarea, construcţia, testarea şi instalaţiile de la sol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici