NASA a lansat prima rachetă de la un astroport spaţial comercial australian

NASA a lansat prima rachetă de la un astroport spaţial comercial australian, aceasta fiind prima astfel de lansare din afara SUA, scrie BBC.

123 afișări
Imaginea articolului NASA a lansat prima rachetă de la un astroport spaţial comercial australian

NASA a lansat prima rachetă de la un astroport spaţial comercial australian

Racheta suborbitală a decolat la începutul zilei de luni şi a permis efectuarea de studii astrofizice care pot fi întreprinse doar în emisfera sudică, potrivit NASA.

Lansarea a fost, de asemenea, prima din Australia în mai bine de 25 de ani.

Racheta este prima din cele trei rachete ale NASA care vor fi lansate de la Centrul Spaţial Arnhem, recent construit la marginea Teritoriului de Nord.

Durata de şedere în spaţiu a sondei a fost scurtă - sonda de 13 metri lungime a căzut înapoi pe Pământ după 15 minute.

Dar experţii cred că datele colectate în acest timp vor ajuta la descoperirea secretelor constelaţiilor aflate la 430 de milioane de ani lumină distanţă.

"Fără a intra prea adânc în ştiinţă, a fost efectiv o cameră cu raze X de mari dimensiuni care a analizat diverse fenomene astrale din Calea Lactee şi în special din clusterul stelar Alpha Centauri", a declarat Michael Jones, directorul executiv al Centrului Spaţial Arnhem, pentru reţeaua locală Nine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nasa,
lansare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici