Nava Soyuz, andocată la Staţia Spaţială Internaţională, pierde lichid de răcire

Nava spaţială Soyuz, andocată la Staţia Spaţială Internaţională, are o scurgere „semnificativă" de lichid de răcire, a anunţat un reprezentat NASA.

2665 afișări
Imaginea articolului Nava Soyuz, andocată la Staţia Spaţială Internaţională, pierde lichid de răcire

NASA

O plimbare spaţială planificată de agenţia rusă Roscosmos a fost anulată în urma descoperirii unei scurgeri de lichid de răcire provenind de la nava spaţială Soyuz MS-22, care este în prezent andocată la Staţia Spaţială Internaţională.

Rob Navias de la NASA, care a vorbit în cadrul emisiunii NASA TV, a numit-o o scurgere „destul de semnificativă", potrivit CNN. Imaginile transmise în direct au arătat lichidul care ţâşnea din Soyuz. Navias a spus că scurgerea a fost observată pentru prima dată în jurul orei 19:45, ora Europei Centrale.

Nava spaţială Soyuz este andocată la segmentul rusesc al ISS.

Navias a declarat că motivul scurgerii lichidului de răcire este „necunoscut, la fel şi efectul, iar specialiştii ruşi continuă să analizeze datele şi să se consulte atât cu managerii, cât şi cu inginerii NASA". El a precizat că astronauţii aflaţi în interiorul staţiei spaţiale „nu au fost niciodată în pericol".

„Nu s-a luat nicio decizie în ceea ce priveşte integritatea Soyuz MS-22 sau care va fi următorul curs de acţiune", a precizat reprezentantul NASA.

Nava Soyuz MS-22 i-a transportat pe 21 septembrie pe astronautul NASA Frank Rubio şi pe doi cosmonauţi ruşi pe ISS. Nava este programată să-i aducă înapoi pe Pământ pe cei trei la sfârşitul lunii martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici