Netflix a ajuns la un acord istoric pentru a difuza live WWE RAW. Gigantul de streaming intră puternic în domeniul transmisiunilor de evenimente în direct

Netflix a ajuns la un acord de 5 miliarde de dolari pentru a difuza programul emblematic Raw al WWE în următorul deceniu. Este o mutare majoră pentru Netflix care intră puternic în domeniul transmisiunilor de evenimente în direct.

1741 afișări
Imaginea articolului Netflix a ajuns la un acord istoric pentru a difuza live WWE RAW. Gigantul de streaming intră puternic în domeniul transmisiunilor de evenimente în direct

Foto: WWE. CM Punk

Serviciul de streaming mizează pe faptul că difuzarea RAW în direct îi va permite să capteze o bază de fani numeroasă şi loială pentru o emisiune care a contribuit la lansarea carierelor lui Dwayne "The Rock" Johnson, John Cena, "Stone Cold" Steve Austin sau Dave Batista, potrivit FT.

Acordul, care începe în ianuarie 2025, va extinde semnificativ utilizarea de către Netflix a tehnologiei necesare pentru a transmite evenimente sportive în direct.

Decizia WWE de a renunţa la USA Network, unde este cel mai bine cotat program, reflectă, de asemenea, presiunile economice asupra operatorilor tradiţionali de televiziune prin cablu, pe măsură ce tot mai mulţi consumatori se orientează către streaming.

Acordul "extinde dramatic raza de acţiune a WWE şi aduce pe Netflix show-ul săptămânal. Acest acord este transformator", a declarat Mark Shapiro, preşedinte şi director operaţional al TKO, proprietarul WWE.

În cadrul acordului, Netflix va avea, de asemenea, dreptul de a difuza toate programele WWE în afara SUA, inclusiv SmackDown şi WrestleMania.

Directorii Netflix au minimalizat de mult timp orice interes de a încheia acorduri pentru sporturi în direct, chiar dacă serviciile de streaming rivale de la Apple şi Amazon au început să difuzeze sporturi profesioniste în încercarea de a atrage abonaţi. Acesta mutare semnalează intrarea puternică a Netflix în zona trasmisiunilor în direct.

În viitor meciurile de fotbal ar putea fi difuzate pe servicii de streaming, dacă trendul se menţine. Cu veniturile televiziunilor tradiţionale în scădere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici