Nokia a lansat un asistent AI pentru lucrătorii industriali

Nokia a prezentat, miercuri, un asistent AI care generează mesaje pentru lucrătorii industriali, inclusiv avertismente privind utilajele defecte pe baza datelor în timp real şi recomandări pentru creşterea producţiei în fabrică, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

81 afișări
Imaginea articolului Nokia a lansat un asistent AI pentru lucrătorii industriali

Nokia a lansat un asistent AI pentru lucrătorii industriali

Numit ,,MX Workmate", instrumentul va extinde tehnologia de comunicare existentă a Nokia, utilizată de clienţii industriali, prin exploatarea modelelor de limbaj mare (LLM) generative AI pentru a scrie texte asemănătoare celor umane, anunţă compania, citată de Reuters.

Mesajele vor putea anunţa lucrătorii industriali despre defecţiunile maşinilor şi ce reparaţii sunt recomandate şi, de asemenea, vor oferi soluţii pentru creşterea calităţii şi a ritmurilor de producţie sau gestionarea accidentelor din fabrici.

,,Acum, ideea este că avem un asistent care este acolo pentru a-l ajuta pe lucrător să înţeleagă toate aceste date", a spus Stephan Daeuble, şeful departamentului de marketing pentru soluţii de întreprindere al Nokia, potrivit sursei citate. Acesta a adăugat că Nokia lansează asistentul AI în condiţiile în care producătorii se confruntă cu o lipsă de personal calificat.

Popularizată anul trecut de ChatGPT, inteligenţa artificială generativă poate crea conţinut asemănător cu cel uman şi, deşi reglementarea sa se află în stadii incipiente, mulţi experţi spun că poate ridica probleme la nivel juridic sau etic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici