O importantă reţea de socializare va începe să verifice dacă utilizatorii săi au cu adevărat vârsta minimă de 13 ani

Instagram, platforma foto şi video deţinută de Facebook, va solicita completarea datei naşterii celor care îşi creează un cont, începând de miercuri, 13 ani fiind vârsta minimă admisă pentru utilizarea reţelei de socializare online, potrivit Variety.

600 afișări
Imaginea articolului O importantă reţea de socializare va începe să verifice dacă utilizatorii săi au cu adevărat vârsta minimă de 13 ani

O importantă reţea de socializare va începe să verifice dacă utilizatorii săi au cu adevărat vârsta minină de 13 ani

"Solicitarea acestor informaţii ne va ajuta să împiedicăm persoanele minore să se alăture reţelei de socializare şi să păstrăm siguranţa tinerilor", au comunicat reprezentanţii Instagram într-un mesaj de pe blog-ul oficial.

Informaţiile despre ziua de naştere nu vor fi vizibile altor utilizatori de pe Instagram.

Termenii de utilizare de Instagram precizează deja că trebuie să ai minimum 13 ani pentru a te putea înscrie. Însă de la lansarea sa, în 2010, Instagram nu le-a cerut utilizatorilor să specifice vârsta lor.

Deocamdată, Instagram nu va obliga utilizatorii deja existenţi - care sunt aproximativ 1 miliard - să îşi specifice anul naşterii.

Instagram a declarat că, în următoarele câteva luni, va folosi informaţiile legate de vârstă pentru a crea experienţe educative, adaptate adolescenţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici