OpenAI transcrie peste 1 milion de ore de videoclipuri YouTube pentru antrenarea lui GPT-4

  • OpenAI a colectat peste 1 milion de ore de videoclipuri YouTube pentru antrenamentul lui GPT-4, încălcând politicile YouTube.
  • Implicaţiile privind încălcarea drepturilor de autor şi competiţia între OpenAI şi Google se accentuează.
  • Ambiguitatea CTO-ului OpenAI cu privire la utilizarea videoclipurilor YouTube alimentează speculaţiile privind metodele de antrenare.
169 afișări
Imaginea articolului OpenAI transcrie peste 1 milion de ore de videoclipuri YouTube pentru antrenarea lui GPT-4

OpenAI transcrie peste 1 milion de ore de videoclipuri YouTube pentru antrenarea lui GPT-4

OpenAI a transcris, potrivit unor rapoarte, peste 1 milion de ore de videoclipuri YouTube pentru a antrena GPT-4, provocând controverse legate de posibile încălcări ale politicilor, relatează Gizmodo.

În ciuda faptului că CEO-ul YouTube a denunţat astfel de practici ca fiind o încălcare a termenilor, OpenAI a colectat date folosind software-ul său de transcriere AI, Whisper.

Articolul din New York Times sugerează că Greg Brockman, preşedintele OpenAI, a fost implicat în achiziţionarea videoclipurilor. Această dezvăluire are implicaţii semnificative pentru rivalitatea în curs de desfăşurare între OpenAI şi Google în dezvoltarea AI, cu Google care ar putea contesta metodele OpenAI.

Termenii YouTube interzic descărcarea conţinutului fără permisiune explicită, ridicând preocupări legale legate de drepturile de autor.

Ambiguitatea CTO-ului OpenAI, Mira Murati, cu privire la utilizarea videoclipurilor YouTube pentru antrenament alimentează şi mai mult speculaţiile. Situaţia amplifică disputele existente privind drepturile de autor între OpenAI, Meta şi creatorii de conţinut. Dacă vor fi confirmate, aceste acţiuni ar putea remodela legile privind drepturile de autor în domeniul AI şi ar putea intensifica concurenţa între giganţii tehnologici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici