(P) Care sunt de fapt cele mai importante diferenţe dintre Huawei P30 Lite, Huawei P30 şi Huawei P30 Pro?

591 afișări
Imaginea articolului (P) Care sunt de fapt cele mai importante diferenţe dintre Huawei P30 Lite, Huawei P30 şi Huawei P30 Pro?

Anul trecut, compania chineză Huawei a făcut furori în rândul amatorilor de tehnologie cu smartphone-urile sale din seria Huawei P30. Şi dacă analizăm funcţiile acestor terminale şi le comparăm cu produse similare din aceeaşi categorie, ne dăm seama foarte uşor de ce au creat atât de multă vâlvă, mai ales pentru faptul că sunt semnificativ mai convenabile decât alte dispozitive cu dotări similare.

Pentru performanţele lor, mai ales dacă luăm în calcul şi faptul că sunt ultimele terminale lansate de Huawei care mai beneficiază de serviciile Google, telefoanele din seria Huawei P30 sunt chiar şi anul acesta o investiţie bună şi de aceea, dacă ai de gând să investeşti într-unul dintre ele, îţi propunem să citeşti acest articol care te va ajuta să te familiarizezi cu asemănările şi diferenţele dintre ele.

Huawei P30 Lite vs Huawei P30 vs Huawei P30 Pro dintr-o privire

Un criteriu foarte important de selecţie a unui telefon mobil pentru majoritatea utilizatorilor este preţul. De aceea, chiar şi la atâtea luni de la lansarea pe piaţă, merită să comparăm Huawei P30 Lite, Huawei P30 şi Huawei P30 Pro din acest punct de vedere. La momentul de faţă, cei care îşi doresc un terminal convenabil şi suficient de potent pentru orice fel de activităţi, pot cumpăra din România un telefon Huawei P30 Lite cu un preţ începând de la aproximativ 670 lei. Semnificativ mai scump, un Huawei P30 costă cel puţin 1.900 lei, iar preţul unui flagship de anul trecut, Huawei P30 Pro, începe de la 2.300 de lei.

Principalele diferenţe dintre Huawei P30 Lite, Huawei P30 şi Huawei P30 Pro

În ceea ce priveşte aspectul, toate cele trei telefoane din seria Huawei P30 arată excepţional, chiar şi la vremea aceasta. Ele au un design atrăgător, muchii rotunjite, carcase elegante, o gamă variată şi satisfăcătoare de culori şi pot fi dotate cu câte un set de huse Huawei P30 Lite.

Pe de altă parte, o diferenţă care se observă de la o poştă în cazul lor, este faptul că setup-ul camerei principale cu care este dotat terminalul cel mai convenabil şi cel standard, cu toate că este un setup format din trei lentile, nu se compară la aptitudini cu cel al modelului pro. În primul rând, Huawei P30 Lite nu dispune de zoom optic, are o lentilă wide-angle cu o rezoluţie mult mai mică şi nu se compară la calitatea fotografiilor cu Huawei P30, care la rândul său este departe de Huawei P30 Pro.

Un alt aspect prin care modelele seriei Huawei P30 diferă radical între ele este bateria. La cei 4.200 mAh ai săi, Huawei P30 este cel mai performant la acest capitol, putând fi folosit chiar şi două zile la rând după o singură încărcare. Pe locul doi din acest punct de vedere, avem telefonul Huawei P30 cu o capacitate a bateriei de 3.650, iar Huawei P30 Lite este pe locul trei cu 3.340 mAh. Dar dintre toate acestea, doar Huawei P30 Pro are capacitatea de a se încărca rapid, ajungând la 70% la doar jumătate de oră de la conectarea la priză.

În ceea ce priveşte performanţele, o diferenţă majoră este procesorul. În timp ce Huawei P30 şi Huawei P30 Pro sunt dotate cu câte un Huawei Octa-Core Kirin 980, Huawei P30 Lite funcţionează cu un Kirin 710, semnificativ mai slab ca aptitudini.

Mai puţin important pentru un utilizator responsabil, dar totuşi demn de menţionat este şi certificatul IP68 pe care telefoanele mai scumpe îl au, dar Huawei P30 Lite nu. De asemenea, Huawei P30 Pro este singurul dispozitiv cu un senzor infraroşu, iar senzorul de amprentă pe ecran este prezent doar la Huawei P30  şi Huawei P30 Pro, în timp ce la Huawei P30 Lite se află pe spatele terminalului.

În concluzie

Există diferenţe majore între cele trei terminale ale seriei Huawei P30 lansate anul trecut de cel mai popular producător chinez de smartphone-uri. Dar dacă punem la socoteală şi preţul, trebuie să recunoaştem că şi Huawei P30 Lite este o investiţie foarte profitabilă!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici