Primul smartphone din lume care foloseşte tehnologia de mesagerie bidirecţională prin satelit

Dispozitivul, care se va lansa în Q1 2023, este o inovaţie tehnică ce depăşeşte planurile altor jucători de comunicaţii renumiţi angrenaţi în cursa spaţială.

1983 afișări
Imaginea articolului Primul smartphone din lume care foloseşte tehnologia de mesagerie bidirecţională prin satelit

Primul smartphone din lume care foloseşte tehnologia de mesagerie bidirecţională prin satelit

Bullitt Group, compania britanică inovativă de smartphone-uri, a încheiat un parteneriat cu principalul furnizor de chipset-uri, MediaTek, pentru a lansa primul smartphone din lume care foloseşte tehnologia de mesagerie bidirecţională prin satelit. Telefonul şi serviciul prin satelit OTT vor fi disponibile pe piaţa comercială în primul trimestru al anului 2023 şi vor încorpora o funcţie gratuită de SOS prin satelit*.

Bullitt şi MediaTek au lucrat împreună în ultimele 18 luni pentru a permite echiparea următoarei generaţii de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicaţiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care foloseşte chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar şi componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate în paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent şi comută la legătura prin satelit numai atunci când nu este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul se integrează cu contactele existente ale utilizatorului pentru a oferi o experienţă perfectă atunci când este accesată legătura prin satelit pentru comunicarea cu un alt telefon aflat într-o reţea celulară. Timpul de conectare iniţială la satelit şi de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: „Bullitt proiectează şi produce telefoane mobile sub licenţe Cat (Caterpillar Inc) şi Motorola. De-a lungul a 13 ani am dezvoltat o înţelegere profundă a clienţilor noştri care, datorită naturii stilului de viaţă sau a muncii lor, se găsesc adesea în aer liber şi frecvent în zone cu acoperire celulară slabă. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore în fiecare an. Numai americanii pierd acoperirea celulară pentru peste 22 de miliarde de ore anual**. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu toţii la un moment dat. În funcţie de situaţie, asta poate însemna neplăceri, frustrare, anxietate, pierderea productivităţii sau chiar pierderea vieţii”.

„Ştim de mult timp că răspunsul a fost satelitul, dar o integrare „invizibilă” şi perfectă într-un smartphone creează provocări tehnice enorme. MediaTek şi Bullitt împărtăşesc un spirit de pionierat şi o istorie de inovaţie, aşa că acum, la aproape doi ani de la începutul relaţiei noastre, suntem împreună în fruntea unei noi ere în telecomunicaţii şi a celui mai rapid şi simplu mod pentru partenerii noştri de a oferi experienţe fără griji clienţilor lor”.

JC Hsu, Corporate Vice President şi General Manager al Wireless Communications Business Unit la MediaTek a adăugat: „Această relaţie continuă istoria noastră îndelungată de inovaţie şi leadership în formularea standardului 3GPP NTN, care combină conectivitatea celulară şi prin satelit în acelaşi dispozitiv. Pe lângă cea mai recentă tehnologie mobilă şi cele mai sofisticate şi performante caracteristici de conectivitate celulară la care am lucrat, efortul 3GPP NTN pledează pentru accesul producătorilor de dispozitive la conectivitate prin satelit. Suntem foarte mândri că am creat tehnologia de mesagerie prin satelit bidirecţională utilizată în acest prim telefon disponibil pe piaţa comercială şi că suntem pionieri în crearea ecosistemului bazat pe standardele 3GPP NTN pentru comunicaţiile prin satelit”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici