- Home
- Tehnologie
- (19.11.2023, 14:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters: Acord între Germania, Franţa şi Italia privind inteligenţa artificială
Franţa, Germania şi Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui reglementată inteligenţa artificială, potrivit unui document comun consultat de Reuters, care ar trebui să accelereze negocierile la nivel european.
2149 afișări

Reuters: Acord între Germania, Franţa şi Italia privind inteligenţa artificială
În iunie, Parlamentul European a prezentat o "lege privind AI", menită să limiteze riscurile aplicaţiilor AI şi să evite efectele discriminatorii, valorificând în acelaşi timp puterea inovatoare. În timpul discuţiilor, Parlamentul European a propus ca, iniţial, codul de conduită să fie obligatoriu doar pentru principalii furnizori de AI, care provin în principal din SUA
Germania, Franţa şi Italia au ajuns la concluzia că acest aparent avantaj competitiv pentru furnizorii europeni mai mici ar putea avea dezavantajul de a reduce încrederea în aceştia şi de a avea ca rezultat un număr mai mic de clienţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Analiză: Cum arată profilul psihocultural al României la 105 ani de la Marea Unire. Două schimbări majore înregistrate între 2015 și 2023
-
Război Israel - Hamas. Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim / Alţi doi ostatici israelieni au fost eliberaţi de Hamas
-
România începe azi implementarea Sistemului Garanţie-Returnare. Orice cumpărător va plăti o garanţie de 50 de bani atunci când va achiziţiona o băutură îmbuteliată pe care o va recupera la returanarea ambalajului
-
Rafila: De vineri, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin
Regulile de conduită şi de transparenţă ar trebui, prin urmare, să fie obligatorii pentru toată lumea, au spus ei.
Iniţial, nu ar trebui să fie impuse sancţiuni, potrivit documentului. Cu toate acestea, dacă după o anumită perioadă de timp sunt identificate încălcări ale codului de conduită, ar putea fi instituit un sistem de sancţiuni. În viitor, o autoritate europeană ar urma să monitorizeze respectarea standardelor, potrivit documentului consultat de Reuters.
Ministerul german al Economiei, care se ocupă de acest subiect împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a declarat că legile şi controlul statului nu ar trebui să reglementeze AI în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.
Ministrul afacerilor digitale, Volker Wissing, a declarat: "Trebuie să reglementăm aplicaţiile şi nu tehnologia, dacă vrem să jucăm în prima ligă a AI la nivel mondial", a spus Wissing.
Secretarul de stat pentru afaceri economice, Franziska Brantner, a declarat pentru Reuters că este esenţial să se valorifice oportunităţile şi să se limiteze riscurile.
"Am elaborat o propunere care poate asigura un echilibru între ambele obiective pe un teren tehnologic şi juridic care nu a fost încă definit", a spus Brantner.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe