România, locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de ţări participante la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori şi rămâne singura ţară care reuşeşte să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele şapte ediţii.

779 afișări
Imaginea articolului România, locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

Foto: Facebook

Potrivit Ministerului Educaţiei, miercuri, la Kutaisi, în Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediţii a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediţie la care au participat 96 de concurenţi din 24 de ţări.

Echipa României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint. Iorgulescu Andre Paul, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de auur, iar medaliile de argint au fost obţinute de Neacşu Matei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Petrean Roland, Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu Zalău, şi Mureşan Luca Valentin, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova şi Bogdan-Ioan Popa, Universitatea Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici