S-a inventat primul televizor cu arome care poate fi lins şi gustat. Ar putea costa 875 dolari realizarea un exemplar

Un profesor japonez a dezvoltat un prototip de ecran TV care poate fi lins şi care poate imita aromele alimentelor, un alt pas spre crearea unei experienţe de vizionare multisenzoriale, scrie Reuters.

705 afișări
Imaginea articolului S-a inventat primul televizor cu arome care poate fi lins şi gustat. Ar putea costa 875 dolari realizarea un exemplar

S-a inventat primul televizor cu arome care poate fi lins. Costă 875 dolari un exemplar

Dispozitivul, denumit Taste the TV (TTTV), foloseşte un carusel de 10 recipiente cu arome care se pulverizează în combinaţie pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma este difuzată pe o peliculă igienică aflată pe un ecran plat de televiziune, pentru ca telespectatorul să o guste.

În era COVID-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăţi modul în care oamenii se conectează şi interacţionează cu lumea exterioară, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenţi care a produs o varietate de dispozitive legate de arome, inclusiv o furculiţă care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a declarat că a construit singur prototipul TTTV în cursul anului trecut şi că realizarea unei versiuni comerciale ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari).

Printre aplicaţiile potenţiale se numără învăţatul la distanţă pentru somelieri şi bucătari, precum şi concursuri şi jocuri de degustare, a spus el.

Miyashita a purtat, de asemenea, discuţii cu companii cu privire la utilizarea tehnologiei sale de pulverizare pentru un dispozitiv care poate aplica un gust de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

De asemenea, el speră să realizeze o platformă prin care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate şi savurate de utilizatori, la fel cum se întâmplă acum cu muzica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici