NOUTĂŢI  Samsung a lansat noua generaţie de telefoane pliabile, Galaxy Fold4 şi Flip4

  • Cele mai versatile dispozitive ce schimbă modul de interacţiune cu smartphone-urile: Galaxy Z Flip4 şi Galaxy Z Fold4.
  • Samsung prezintă cea de-a patra generaţie de pliabile, aducând productivitate crescută, noi opţiuni de personalizare şi experienţe FlexCam.
1880 afișări
Imaginea articolului Samsung a lansat noua generaţie de telefoane pliabile, Galaxy Fold4 şi Flip4
Samsung a anunţat miercuri următoarea generaţie de smartphone-uri pliabile revoluţionare: Galaxy Z Flip4 şi Galaxy Z Fold4. Ambele dispozitive oferă experienţe personalizate şi performanţă îmbunătăţită. Aflată acum la a patra generaţie, seria Galaxy Z continuă să depăşească barierele convenţionalului pentru a oferi interacţiuni noi, de impact, care îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi. 
 
Z Flip4 şi Z Fold4 sunt cele mai rezistente pliabile create de Samsung vreodată, cu rame şi balama din Armour Aluminium, un ecran extern şi spate din sticlă de tip Corning® Gorilla® Glass Victus®+. Durabilitatea ecranului principal este, de asemenea, îmbunătăţită datorită optimizării stratului de protecţie, care ajută la reducerea daunelor cauzate de şocurile externe. În plus, cele două modele sunt rezistente la apă, având IPX8.
 
Galaxy Z Flip4 are deja o formă recognoscibilă de succes, la care se adăugă caracteristici cheie, inclusiv experienţă îmbunătăţită la nivelul camerei, o baterie mai mare  şi opţiuni de personalizare extinse, menţinând,în acelaşi timp, un design ultra-compact. Galaxy Z Fold4 deschide noi posibilităţi pentru utilizatori, oferă o experienţă completă în termeni de utilizare, un design care permite schimbarea formei, afişaj captivant şi funcţii de multitasking asemănătoare PC-ului, pe lângă tehnologia avansată care stă la baza camerei şi procesoarele mobile puternice.
 

Galaxy Z Flip4, cel mai bun instrument pentru auto-exprimare şi multi-tasking 

 
Galaxy Z Flip4 oferă îmbunătăţiri la nivelul caracteristicilor preferate ale utilizatorilor Samsung, făcându-l instrumentul cel mai bun pentru cei care caută modalităţi noi de auto-exprimare. Designul său compact asigură experienţe unice care nu sunt disponibile pe niciun alt smartphone. 
 
Se pot filma videoclipuri hands-free sau capta selfie-uri de grup din diferite unghiuri prin plierea parţială a Z Flip4 pentru a activa FlexCam. Datorită parteneriatului dintre Samsung şi Meta, modul FlexCam este optimizat  pentru cele mai populare platforme sociale, inclusiv Instagram, WhatsApp şi Facebook. 
 
Cu Z Flip4 există şi mai multe opţiuni pentru selfie-uri de înaltă calitate, direct din ecranul frontal, folosind camera principală şi modul Quick Shot-ul, îmbunătăţit.
 
Înregistrarea unui video de înaltă calitate poate începe în modul Quick Shot şi apoi se poate comuta la Flex Mode, fără probleme, pentru a continua înregistrarea hands-free, fără a opri videoclipul - ideal pentru creatorii de conţinut şi vloggeri. Atunci când este utilizat Quick Shot, utilizatorii pot acum să facă selfie-uri în Portrait Mode şi să vadă previzualizarea, păstrând raportul de aspect al fotografiilor. Cu o cameră modernizată, echipată cu un senzor cu 65% mai luminos  alimentat de platforma mobilă Snapdragon® 8+ Gen 1, fotografiile şi videoclipurile sunt mai clare şi mai stabile – fie că este zi sau noapte. 
 
Z Flip4 este conceput pentru a funcţiona cu adevărat hands-free – pentru ca  utilizatorii să poată face mai multe lucruri, fără a deschide vreodată telefonul. Aceştia pot efectua apeluri, răspunde la mesaje, debloca maşina  şi chiar controla widget-ul  SmartThings Scene, toate din ecranul extern.
 
Galaxy Z Flip4 extinde capacitatea de captare, vizionare şi conectare prin bateria de 3,700mAh . Z Flip4 permite acum şi încărcarea rapidă (încărcare la 50% în aproximativ 30 de minute ) ca utilizatorii să poată rămâne conectaţi mai mult timp.  
 
Cu o balama mai subţire, margini îndreptate, sticlă rezistentă pe spate şi rame metalice lucioase, designul telefoanelor este cel mai rafinat de până acum. Utilizatorii pot personaliza complet Z Flip4 cu Galaxy Themes, disponibile atât pentru ecranul extern.
 
Galaxy Z Fold4, cel mai puternic smartphone de până acum, este rezultatul inovaţiei durabile şi al expertizei colective Samsung în materie de tehnologie mobile. Z Fold4 asigură funcţionalitate sporită, indiferent dacă este deschis, închis sau în Flex mode. În plus, este primul dispozitiv care va fi livrat cu Android 12L, o versiune specială de Android creată de Google pentru experienţe pe ecran mare, inclusiv pliabile.
 
Galaxy Z Fold4 realizează fotografii şi videoclipuri uimitoare cu un obiectiv de 50MP îmbunătăţit, dar şi cu Space Zoom  de 30x. Noul Z Fold4 are o varietate de moduri pentru cameră, inclusiv Zoom Map mai mare, activată în modul Capture View, Dual Preview şi Rear Cam Selfie, construite ca utilizatorii să profite la maximum de forma unică a smartphone-ului şi flexibilitatea pe care o oferă în termeni de captare de imagini. Cu o dimensiune mai mare a pixelilor, un senzor cu 23% mai luminos  şi o putere de procesare îmbunătăţită, utilizatorii pot capta imagini clare chiar şi pe timp de noapte.
 
Mai mult, utilizatorii pot folosi aplicaţiile de streaming video, cum ar fi Netflix , şi să le urmărească hands-free, cu Flex Mode. Pentru aplicaţiile ne-optimizate, utilizatorii pot controla conţinutul pe dispozitiv fără întreruperi cu noul Touchpad, în Flex Mode , care asigură precizie atunci când utilizatorul vrea să pună pauză, să deruleze, să redea videoclipuri sau să mărească sau micşoreze conţinutul. 
 
Experienţa de gaming devine şi mai captivantă datorită platformei mobile Snapdragon® 8+ Gen 1 şi a tehnologiei hiper-rapide 5G.
 
 

Galaxy Buds2 Pro, design premium şi cea mai bună experienţă de ascultare

 
Alături de seria Galaxy Z se află şi Galaxy Buds2 Pro - noile căşti Samsung care oferă cea mai captivantă experienţă audio wireless, un design nou, compact şi conectivitate - perfecte pentru viaţa de zi cu zi. 
 
Muzica se aude mai bine la noile căşti cu Hi-Fi pe 24 de biţi , şi interval dinamic ridicat, ceea ce ajută utilizatorii să se simtă conectaţi la conţinutul pe care îl ascultă, la o rezoluţie clară. Cu noul codec Samsung fără sudură (SSC HiFi) , muzica poate fi redată fără pauză, iar noul difuzor coaxial cu 2 căi face aceste sunete mai bogate ca niciodată.
 
Muzica se aude mai bine la noile căşti cu Hi-Fi pe 24 de biţi  şi interval dinamic ridicat, ceea ce ajută utilizatorii să se simtă conectaţi la conţinutul pe care îl ascultă, la o rezoluţie clară. Galaxy Buds2 Pro, perfecte şi pentru a face sport, au un design compact, ergonomic, sunt cu 15% mai mici , asigură fixare stabilă, proiectată pentru a preveni rotaţia. Cu noile căşti pot fi preluate apeluri chiar şi din mers, ele având un ANC  puternic pentru a elimina zgomotul de fundal. Noile Galaxy Buds2 Pro permit utilizatorilor să evadeze în propria lume şi să rămână conectaţi simultan la viaţa lor.
 
Şi dacă utilizatorii îşi pierd Buds2 Pro, cu ajutorul SmartThings Find aceştia le pot localiza foarte uşor. 
 

Preţuri şi disponibilitate

 
Galaxy Z Flip4 complimentează stilurile utilizatorilor cu un design premium, în culori cunoscute precum Bora Purple şi Graphite, dar şi prin noile culori Pink Gold şi Blue . Pentru carcasa Galaxy Z Fold4 şi S Pen Samsung  există alternative de culori rafinate precum Graygreen, Beige şi Phantom Black  . 
 
În plus, Galaxy Z Fold4 permite extinderea capacităţii de stocare până la 1TB şi este disponibil exclusiv pe Samsung.com.  
 
Galaxy Z Flip4 şi Galaxy Z Fold4 vor fi disponibile pentru precomandă începând cu 10 august şi vor avea lansarea comercială pe 26 august. Clienţii care precomandă noile telefoane pliabile Galaxy vor primi un e-voucher de 200€ pentru Galaxy Z Fold4 sau 150€ pentru Galaxy Z Flip4 şi an gratuit de Samsung Care+, însemnând protecţie împotriva daunelor accidentale şi suport de specialitate Samsung.  
 
Galaxy Buds2 Pro vine în trei nuanţe noi, care se completează perfect cu noile telefoane pliabile – Graphite, White şi Bora Purple.
 
 

Specificaţii Galaxy Z Flip4

Display

Ecranul principal

6.7-inci FHD+*
Dynamic AMOLED 2X 
Infinity Flex Display (2640 x 1080, 22:9)
120Hz rata de refresh adaptivă (1~120Hz)
 

* Măsurată în diagonală, dimensiunea ecranului principal al lui Galaxy Z Flip4 este de 6,7 inci în dreptunghi complet şi de 6,6 inci ţinând cont de colţurile rotunjite; Suprafaţa reală vizibilă este mai mică din cauza colţurilor rotunjite şi a orificiului camerei.

Ecran secundar

1.9-inci Super AMOLED Display*
260 x 512

 

*Măsurată în diagonală, dimensiunea ecranului de acoperire al lui Galaxy Z Fold3 5G este de 6,2 inci într-un dreptunghi complet şi 6,1" reprezentând colţurile rotunjite. Suprafaţa vizibilă reală este mai mică datorită colţurilor rotunjite.

Dimensiune & greutate

Pliat

71.9 x 84.9 x 17.1mm (Balama) - 15.9mm (Pliere)

Depliat

71.9 x 165.2 x 6.9mm
 

*Grosimea lui Galaxy Z Flip4 atunci când este desfăşurat nu include cadrul ecranului principal.

Greutate

187g

Camera

 Camera frontală

10MP Camera selfie
F2.4, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚

Camera duală

12MP Ultra Wide Camera

F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚

12MP Wide-angle Camera
Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚

AP

4㎚ Procesor Octa-Core

Memorie

8GB RAM cu 512GB stocare internă
8GB RAM cu 256GB stocare internă
8GB RAM cu 128GB stocare internă

*Disponibilitatea poate varia în funcţie de piaţă sau canal. Spaţiul real de stocare poate varia în funcţie de piaţă, model, dimensiunea fişierului şi format.

Baterie

3,700 mAh (tipic) baterie duală
 

 

*Valoare standard testată în condiţii de laborator terţă parte. Valoarea standard este valoarea medie estimată având în vedere abaterea capacităţii bateriei dintre probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 3595 mAh. Durata reală de viaţă a bateriei poate varia în funcţie de mediul de reţea, de tiparele de utilizare şi de alţi factori.

Încărcare

Super Fast Charging* : Până la 50% încărcare în 30 minute cu adaaptor 25W** sau mai mare

Fast Wireless Charging 2.0***
Wireless PowerShare****

*Încărcare prin cablu compatibilă cu QC2.0 şi AFC. Rezultatele testelor interne de laborator Samsung, efectuate cu un adaptor de călătorie de 25 W, în timp ce acesta are 0% din putere rămasă, cu toate serviciile, funcţiile şi ecranul oprite. Viteza reală de încărcare poate varia în funcţie de utilizarea reală, condiţiile de încărcare şi alţi factori.

**Adaptor de alimentare de 25 W vândut separat. Utilizaţi numai încărcătoare şi cabluri aprobate de Samsung.

*** Încărcare wireless compatibilă cu WPC

**** Wireless PowerShare este limitat la smartphone-uri Samsung sau alte mărci cu încărcare wireless WPC Qi, precum seria Galaxy Z Fol4, Z Flip4, Galaxy S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, Galaxy S21, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 şi wearables precum Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch şi Galaxy Buds. Este posibil să nu funcţioneze cu anumite accesorii, huse sau alte dispozitive de marcă. Poate afecta recepţia apelurilor sau serviciile de date, în funcţie de mediul de reţea.

Rezistenţa la apă

IPX8

* IPX8 se bazează pe condiţiile de testare pentru scufundare până la 1,5 metri în apă dulce timp de până la 30 de minute. Nu este recomandat pentru utilizarea pe plajă sau la piscină. Nu este rezistent la praf.

OS

Android 12
One UI 4.1.1

Reţea şi conectivitate

5G*, LTE**, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth® v5.2

*Serviciile 5G sunt acceptate numai în locaţiile compatibile cu reţeaua 5G. Necesită conexiune 5G optimă. Viteza reală poate varia în funcţie de piaţă, operator şi mediu de utilizator.
** Disponibilitatea modelului LTE variază în funcţie de ţară şi operator. Viteza reală poate varia în funcţie de piaţă, operator şi mediu de utilizator.

Senzori

Senzor capacitiv de amprentă digitală (lateral), Accelerometru, Barometru, Senzor giroscop, Senzor geomagnetic, Senzor Hall, Senzor de proximitate, Senzor de lumină

Securitate

Samsung Knox, Samsung Knox Vault

Card SIM

Un Nano SIM* si un eSIM**

* Cartela SIM vândută separat. Disponibilitatea poate varia în funcţie de piaţă şi operator

** Disponibilitatea eSIM poate varia în funcţie de versiunea software, regiune şi operator. Verificaţi cu operatorul dacă planul dvs. de reţea mobilă acceptă eSIM.

Culori

Bora Purple, Graphite, Pink Gold, Blue

* Disponibilitatea poate varia în funcţie de piaţă.

 

Specificaţii Galaxy Buds2

Culori

Graphite, White, Bora Purple

* Culorile disponibile pot varia în funcţie de piaţă, operator de transport sau comerciant.

Dimensiune şi greutate  

Căşti: 19.9 x 21.6 x 18.7 mm, 5.5g

Carcasa de încărcare: 50.1 x 50.2 x 27.7 mm, 43.4g

Difuzor

Difuzor coaxial personalizat cu 2 căi (Tweeter + Woofer).

Calitatea sunetului 

24bit Hi-Fi*

360 Audio with Direct Multi-Channel**

*Sunetul Hi-Fi pe 24 de biţi necesită dispozitive Samsung Galaxy care rulează OneUI 4.0 sau o versiune ulterioară şi Galaxy Buds2 Pro. Suportul pentru sunet Hi-Fi pe 24 de biţi poate varia în funcţie de aplicaţie.

** Direct Multi-channel este acceptat de Android One UI versiunea 4.1.1 sau mai recentă, 360 Audio acceptă One UI 3.1 sau mai recent

ANC & Sunet Ambiental

ANC*+High SNR Microphone (2 outer + 1 inner)**
Ambient Sound
Voice Detect***

** Cu 3 microfoane SNR (Raport semnal/zgomot) ridicat, Galaxy Buds2 Pro poate elimina zgomotele mici prin captarea sunetelor de nivel inferior

*** Galaxy Buds2 Pro poate distinge între zgomot şi vocile umane. Când vorbiţi, trece temporar în modul Ambient şi reduce volumul media, astfel încât să puteţi auzi conversaţiile fără a scoate căştile.

Baterie

Căşti: 61mAh (tipic)

Carcasă de încărcare: 515mAh (tipic)

 

**

Capacitatea tipică a fost testată în condiţii de laborator terţe. Capacitatea tipică este capacitatea medie estimată luând în considerare abaterea capacităţii bateriei dintre eşantioanele de baterii testate conform standardului IEC 61960-3. Capacitatea nominală este de 58 mAh (căşti), 500 mAh (carcasa de încărcare). Durata reală de viaţă a bateriei poate varia în funcţie de mediul de reţea, modelele de utilizare şi alţi factori.

Timp de redare

Până la 5 ore / Până la 18 ore (ANC pornit)

Până la 8 ore / Până la 29 ore (ANC oprit)

* Căştile oferă până la 5 ore timp de redare cu ANC activat (până la 8 ore cu ANC dezactivat), în timp ce carcasa oferă până la 18 ore de viaţă a bateriei (până la 29 de ore cu ANC oprit) când carcasa şi căştile sunt încărcate la 100%. Bazat pe teste interne. Timpul de redare audio a fost testat prin asocierea unui Galaxy Buds2 Pro de pre-producţie cu un smartphone Galaxy lansat recent, cu setări implicite**, inclusiv ANC activat. Durata reală de viaţă a bateriei poate varia şi depinde de condiţiile de utilizare, setări, numărul de încărcări, puterea semnalului Bluetooth şi alţi factori

 

** Setarea implicită se referă la setarea originală pentru Galaxy Buds2 Pro când a fost lansat pentru prima dată, cu alimentarea pornită.

 

Timp de vorbire

Până la 3.5 ore / Până la to 14 ore (ANC pornit)

Până la 4.0 ore / Până la to 15 ore (ANC oprit)

 

*Căştile oferă până la 3,5 ore timp de apel vocal cu ANC activat (până la 4 ore cu ANC dezactivat), în timp ce carcasa oferă până la 14 ore de viaţă a bateriei (până la 15 ore cu ANC oprit) atunci când carcasa şi căştile sunt încărcate la 100%. Bazat pe teste interne. Durata apelurilor vocale a fost testată prin asocierea pre-producţie Galaxy Buds2 Pro la un smartphone Galaxy lansat recent, cu setări implicite, inclusiv ANC activat. Durata reală de viaţă a bateriei poate varia şi depinde de condiţiile de utilizare, setări, numărul de încărcări, puterea semnalului Bluetooth şi alţi factori.

Conectivitate

Bluetooth® 5.3, Auto Switching

Codec: Samsung Seamless Codec HiFi (Samsung Proprietary)

AAC, SBC

Senzor

Accelerometru, giroscop, proximitate, sală, atingere, unitate de preluare a vocii (VPU)

Compatibilitate

Android 8.0 sau versiuni mai noi cu mai mult de 1.5GB of RAM

* Este posibil ca unele funcţii să nu fie disponibile pe dispozitivele non-Samsung. Disponibilitatea poate varia în funcţie de piaţă, operator sau dispozitiv conectat.

Rezistenţa la apă

IPX7

* IPX7 se bazează pe condiţii de testare de laborator pentru scufundare până la 1 metru de apă dulce timp de până la 30 de minute. Nu este recomandat pentru utilizare pe plajă sau la piscină. Carcasa de încărcare nu este rezistentă la apă. Dacă căştile sunt deteriorate, nu se garantează că sunt rezistente la apă. Dacă căştile sau mâinile dvs. sunt umede, acestea trebuie să fie uscate bine înainte de a fi manipulate sau plasate în carcasa de încărcare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici