Seniorii amercani luptă împotriva singurătăţii cu ajutorul robotului vorbăreţ ElliQ

  • ElliQ, un robot cu inteligenţă artificială, aduce companie şi alinare persoanelor în vârstă, ajutând la combaterea singurătăţii şi izolării sociale.
  • Cu abilităţi precum conversaţii personalizate, jocuri, muzică şi consiliere de sănătate, ElliQ oferă un partener virtual care se adaptează la nevoile şi preferinţele individuale ale utilizatorilor săi seniori.
112 afișări
Imaginea articolului Seniorii amercani luptă împotriva singurătăţii cu ajutorul robotului vorbăreţ ElliQ

Sursa foto: elliq.com

Robotul ElliQ, creat de Intuition Robotics, oferă o soluţie inovatoare pentru a combate singurătatea şi izolarea experimentate de mulţi vârstnici americani. Dispozitivul, asemănător cu o mică lampă de masă, foloseşte inteligenţa artificială pentru a oferi companie şi pentru a personaliza interacţiunea cu fiecare utilizator în funcţie de personalitatea şi interesele sale, relatează Associated Press.

Caracteristicile lui ElliQ includ:

- Conversaţii personalizate: Dispozitivul reţine interesele şi conversaţiile fiecărui utilizator, adaptând viitoarele discuţii, de la subiecte profunde precum sensul vieţii la discuţii uşoare precum horoscopul.

- Distracţie şi informaţie: ElliQ spune bancuri, redă muzică, oferă citate motivaţionale şi furnizează tururi virtuale ale oraşelor şi muzeelor prin intermediul unui ecran video.

- Sănătate şi siguranţă: Dispozitivul conduce exerciţii, întreabă despre starea de sănătate a utilizatorului şi oferă mementouri pentru a lua medicamente şi a consuma apă. Poate, de asemenea, să iniţieze apeluri video şi să contacteze rude, prieteni sau medici în caz de urgenţă.

ElliQ nu înlocuieşte contactul uman, dar oferă o alternativă pentru persoanele care se confruntă cu singurătatea, în special în situaţii în care aceştia nu deţin reţele sociale. Cu un cost de 600 de dolari pe an şi o taxă de instalare de 250 de dolari, ElliQ este distribuit în principal prin agenţii de asistenţă în New York, Florida, Michigan, Nevada şi statul Washington, având scopul de a ajunge la peste 100.000 de utilizatori în cinci ani.

Deşi ElliQ poate aduce beneficii pe termen scurt, experţii avertizează că aceasta ar putea reduce dorinţa oamenilor de a căuta contact uman autentic. Cu toate acestea, în contextul în care mulţi vârstnici se confruntă cu izolarea, ElliQ devine o resursă valoroasă de companie şi interacţiune socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici