Vinere neagră pe piaţa jocurilor video. Tencent, companie ce are League of Legends, este în cădere pe bursă. Şi alţi giganţi scad după ce China a anunţat măsuri dure pentru a limita banii şi timpul petrecut de adulţi în jocuri

Autorităţile de reglementare chineze au anunţat vineri o gamă largă de reguli menite să limiteze banii cheltuiţi de oameni şi recompensele ce încurajează petrecerea de timp în jocuri, dând o lovitură celei mai mari pieţe de jocuri din lume, care a revenit pe creştere în acest an.

4473 afișări
Imaginea articolului Vinere neagră pe piaţa jocurilor video. Tencent, companie ce are League of Legends, este în cădere pe bursă. Şi alţi giganţi scad după ce China a anunţat măsuri dure pentru a limita banii şi timpul petrecut de adulţi în jocuri

Vinere neagră pe piaţa jocurilor video. Tencent, companie ce are League of Legends, este în cădere pe bursă. Şi alţi giganţi scad după ce China a anunţat măsuri dure pentru a limita banii şi timpul petrecut de adulţi în jocuri

Punct central de marketing al multor jocuri video este reprezentat de sisteme de recompensare a consumatorilor pentru zile consecutive de joc şi pentru tranzacţiile periodice. Cu cât un jucător intră în joc mai des cu atât recompensa creşte. Acelaşi principiu se aplică şi pentru obiectele, monedele etc; cumpărate cu bani reali.  Aceste lucruri vor fi vizate direct de autoritatea de reglementare şi pot aduce o scăderea atât a numărului de jucători cât şi mai ales al tranzacţiilor care stau la baza multor jocuri de tip "free to play".

Noile reguli vor stabili efectiv limite de cheltuieli pentru jocurile online. De acum înainte, jocurile online nu vor mai avea voie să ofere recompense jucătorilor dacă aceştia se conectează în fiecare zi, dacă cheltuiesc pentru prima dată pentru joc sau dacă cheltuiesc de mai multe ori consecutiv pentru joc. Toate acestea sunt mecanisme de stimulare comune în jocurile online.

Acţiunile Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din lume, s-au prăbuşit cu până la 16%, în timp ce cele ale celui mai apropiat rival, NetEase, au scăzut cu până la 25% după ce China a publicat noul proiect de reguli. Tencent are în portofoliu şi unul dintre cele mai populare jocuri din România, League of Legends.

De-a lungul anilor, Beijingul a devenit din ce în ce mai dur cu jocurile video. La apogeul represiunii, presa de stat chineză a catalogat jocurile video drept "opiu spiritual". În 2021, China a stabilit o limită strictă de timp de joc pentru jucătorii cu vârsta mai mică de 18 ani şi a suspendat aprobările de noi jocuri video timp de aproximativ 8 luni, invocând preocupări legate de dependenţa de jocuri.

Autorităţile de reglementare din China s-au concentrat de obicei pe restricţionarea expunerii copiilor la jocurile online, dar anunţul de vineri a marcat un nou efort semnificativ de a limita şi adulţii.

Industria jocurilor video online din China este cea mai mare din lume, cu aproximativ 650 de milioane de utilizatori şi venituri anuale de 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit Goldman Sachs.

"Toată lumea este şocată [de reglementările propuse]", a declarat Chenyu Cui, analist la Omdia, un grup de cercetare în domeniul tehnologiei, cu sediul în Shanghai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici