Toyota recheamă în service 1 milion de maşini din SUA: un senzor poate face scurtcircuit

Toyota Motor a anunţat miercuri că va rechema în service 1 milion de vehicule în Statele Unite, deoarece un scurtcircuit la un senzor ar putea face ca airbagurile să nu se deschidă aşa cum au fost proiectate, scrie Reuters.

372 afișări
Imaginea articolului Toyota recheamă în service 1 milion de maşini din SUA: un senzor poate face scurtcircuit

Toyota recheamă în service 1 milion de maşini din SUA: un senzor poate face scurtcircuit

Rechemarea vizează vehiculele din anii model 2020 până în 2022, inclusiv diverse Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander şi Sienna Hybrid şi ar putea duce la nefuncţionarea senzorilor sistemului de clasificare a ocupanţilor.

Senzorii se asigură că airbagurile de aer nu se declanşează dacă pe scaunul din faţă se află un adult sau un copil mic.

Dealerii vor inspecta şi, dacă este necesar, vor înlocui senzorii.

Constructorul auto intenţionează să înceapă să notifice proprietarii în luna februarie cu privire la această rechemare în service.

Sacii de aer frontali au salvat peste 50.000 de vieţi în Statele Unite de-a lungul a 30 de ani, spune Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Noii senzori au fost solicitaţi deoarece airbagurile mai vechi se desfăşurau în acelaşi mod pentru toţi şoferii şi pasagerii, provocând unele răniri şi, în cazuri rare, chiar moartea copiilor, adulţilor mici şi pasagerilor fără centură de siguranţă care se aflau prea aproape de airbag în momentul în care acesta se desfăşura, spune agenţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici