SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege privind restricţionarea TikTok

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat miercuri proiectul de lege care îi va da proprietarului chinez al TikTok aproximativ şase luni ca să cesioneze activele din SUA sau aplicaţia va fi interzisă, scrie Reuters.

550 afișări
Imaginea articolului SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege privind restricţionarea TikTok

SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege privind restricţionarea TikTok

Proiectul de lege a fost adoptat cu 352 de voturi ,,pentru” şi 65 de voturi ,,împotrivă”, cu sprijin bipartizan, dar se confruntă cu o cale mai incertă în Senat, unde unii sunt în favoarea unei abordări diferite pentru reglementarea aplicaţiilor deţinute de străini care prezintă probleme de securitate, potrivit sursei citate.

Măsura face parte dintr-o serie de mişcări ale Washingtonului pentru a răspunde preocupărilor de securitate naţională ale SUA cu privire la China.

Proiectul de lege merge în Senat, pentru votul final, iar preşedintele Joe Biden a anunţat deja că va semna iniţiativa, potrivit BBC.

TikTok a trimis mesaje utilizatorilor îndemnând la acţiune înainte de vot

Miercuri dimineaţă, utilizatorii TikTok au primit un mesaj la intrarea în aplicaţie prin care erau îndemnaţi să îşi contacteze reprezentantul înainte de vot. Mesajul includea chiar şi un widget încorporat care le permitea oamenilor să caute cu uşurinţă numele şi numărul de telefon al congresmanului lor, scrie BBC.

Mesajul de pe TikTok în SUA în ziua votului / Sursa foto: BBC

Săptămâna trecută, proiectul de lege a fost inaintat spre vot, iar reprezentanţii TikTok au declarat, în replică, faptul că ,,Guvernul încearcă să priveze 170 de milioane de americani de dreptul lor constituţional la libera exprimare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici