Proiect de lege în SUA: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna viitoare represiunea TikTok

Camera Reprezentanţilor din SUA va vota săptămâna viitoare, în regim de urgenţă, un proiect de lege care va acorda companiei chineze ByteDance şase luni pentru a se dezinvesti din aplicaţia TikTok sau va fi interzisă în SUA, scrie agenţia Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege în SUA: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna viitoare represiunea TikTok

Proiect de lege în SUA: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna viitoare represiunea TikTok

Măsura a fost votată în unanimitate joi şi reprezintă cel mai semnificativ impuls pentru o măsură drastică a SUA împotriva TikTok, care are aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani, relevă sursa citată.

Liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor, Steve Scalise, a declarat pe platforma X că legislatorii vor vota săptămâna viitoare ,,pentru a forţa TikTok să rupă legăturile cu partidul comunist chinez".

TikTok, care spune că nu a împărtăşit şi nu va împărtăşi datele utilizatorilor americani cu guvernul chinez, susţine că proiectul de lege echivalează cu o interdicţie şi că nu este clar dacă Beijingul va aproba o eventuală vânzare sau o cesionare în şase luni, notează Reuters.

,,Guvernul încearcă să priveze 170 de milioane de americani de dreptul lor constituţional la libera exprimare. Acest lucru va afecta milioane de afaceri, le va refuza artiştilor o audienţă şi va distruge mijloacele de trai ale nenumăraţilor creatori din întreaga ţară.", se arată în poziţia companiei după ce măsura a fost votată.

Anterior, în 2020, preşedintele în exerciţiu la momentul respectiv, Donald Trump, a încercat să interzică TikTok, însă iniţiativa a fost blocată de instanţele americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici