TikTok: Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale

  • Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.
  • Ordinul executiv spune că SUA „trebuie să întreprindă acţiuni agresive împotriva proprietarilor TikTok pentru a ne proteja securitatea naţională”.
  • Conform ordinului, peste 45 de zile, va fi interzisă orice fel de tranzacţie între companiile americane şi ByteDance
  • Joi seara, el luat măsuri similare pentru a interzice WeChat, o aplicaţie deţinută de gigantul tehnologic Tencent din China.
2887 afișări
Imaginea articolului TikTok: Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale

TikTok: Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale

În ordinul executiv, Donald Trump a spune că constatat că: „trebuie făcuţi paşi suplimentari pentru a face faţă situaţiei de urgenţă naţională în ceea ce priveşte lanţul de furnizare a serviciilor şi tehnologiilor în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor”.

„În mod specific,” adaugă el, „răspândirea în Statele Unite a aplicaţiilor mobile dezvoltate şi deţinute de companii din Republica Populară Chineză (China) continuă să ameninţe securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite. În acest moment, trebuie luate măsuri pentru a rezolva ameninţarea reprezentată de o singură aplicaţie mobilă, în special, TikTok", se mai arată în documentul semnat de preşedintele american.

Trump susţine că TikTok poate colecta date care ar putea permite China să urmărească angajaţii guvernului american şi să strângă informaţii personale pentru şantaj sau spionaj corporativ.

Preşedintele american a declarat că Departamentul Securităţii Interne, Administraţia Securităţii Transporturilor (care supraveghează screeningul aeroportului din SUA) şi Forţele armate ale SUA au interzis deja TikTok pe telefoanele guvernamentale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici