TikTok limitează utilizarea aplicaţiei: cel mult o oră pe zi pentru minori

În curând va apărea o aplicaţie care va limita utilizarea platformei la toţi copiii sub 18 ani la maximum 60 de minute pe zi.

367 afișări
Imaginea articolului TikTok limitează utilizarea aplicaţiei: cel mult o oră pe zi pentru minori

Tik Tok limitează utilizarea minorilor: cel mult o oră pe zi, dacă nu ai 18 ani

Revoluţie pe platformele de tineret. TikTok a introdus o nouă opţiune, pentru a încerca să limiteze timpul petrecut în aplicaţie de către utilizatorii minori, care reprezintă majoritatea utilizatorilor care accesează platforma în fiecare zi.

Pentru cei sub 18 ani, se va seta implicit o limită de timp de 60 de minute pentru timpul de ecran activ în aplicaţie: o oră de „timp efectiv maxim” care, totuşi, poate fi dezactivată printr-o opţiune specială care va fi gestionată de părinţi prin TikTok.

S-a ales un timp maxim de o oră după ce s-au folosit rezultatele cercetările academice ale experţilor de la Laboratorul de Sănătate Digitală al Spitalului de Copii din Boston.

În următoarele săptămâni, toţi utilizatorii TikTok sub 18 ani vor primi o notificare pe ecran care îi va informa că utilizarea zilnică a aplicaţiei este limitată la 60 de minute pentru bunăstarea lor.

Puteţi accepta limita impusă sau puteţi apăsa pe mica opţiune de mai jos, de gestionare a timpul zilnic de activitate. Ce se întâmplă dacă atingeţi limita stabilită? Pentru a continua, va trebui să cereţi un cod pe care îl veţi primi pe smartphone şi apoi îl introduceţi pentru a debloca aplicaţia.

Fiecare utilizator sub 18 ani va primi apoi un raport săptămânal cu un rezumat al utilizării platformei.

Vor fi introduse şi alte funcţii care vor fi apanajul părinţilor, precum stabilirea unor limite de timp de utilizare personalizate pentru adolescenţi, cu posibilitatea de a varia minutele de la o zi la alta, raportul timpului petrecut şi posibilitatea de a opri notificările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici