Toshiba a ieşit în mod oficial de pe piaţa laptopurilor. Cine i-a luat locul

  • Toshiba a vândut acţiunile rămase din divizia de laptopuri către Sharp
  • Sharp a cumpărat 80.1% din afacere în urmă cu doi ani pentru 36 de milioane de dolari
  • După achiziţia pachetului majoritar au redenumit divizia Dynabook
2158 afișări
Imaginea articolului Toshiba a ieşit în mod oficial de pe piaţa laptopurilor. Cine i-a luat locul

Sursa foto: profimedia

Compania Toshiba a produs laptopuri timp de 35 de ani. Primul laptop a fost realizat în 1985 şi dispunea de baterii interne reîncărcabile, o unitate de dischetă şi 256 K de memorie de stocare. Modelul T1100 a fost vândut la vremea aceea pentru aproximativ 2000 de dolari.

Între 1990 şi 2000, Toshiba a fost printre cei mai buni producători de PC-uri din lume, dar pe măsură ce competiţia s-a dezvoltat, laptopurile Toshiba au scăzut în popularitate. În 2018 au vândut pachetul majoritar, 80.1% din acţiuni, către Sharp, contra sumei de 36 de milioane de dolari.

Sharp a preluat divizia de laptopuri şi a redenumit-o Dynabook. În iunie şi-au exercitat dreptul de a cumpăra şi restul de 19.9% din acţiuni, iar Toshiba şi-a dat acordul. Procedura de achiziţie s-a finalizat în august, relatează The Verge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici