UE investighează TikTok pentru posibile încălcări ale siguranţei utilizatorilor de internet

Uniunea Europeană a declarat, luni, că investighează dacă TikTok a încălcat noile reguli digitale stricte privind siguranţa oamenilor pe reţelele de socializare, notează CNBC.

153 afișări
Imaginea articolului UE investighează TikTok pentru posibile încălcări ale siguranţei utilizatorilor de internet

UE controlează TikTok pentru posibile încălcări ale siguranţei utilizatorilor de internet

În acest sens, Comisia Europeană a demarat o serie de proceduri pentru a verifica dacă noul regulament digital strict, intrat în vigoare încă de anul trecut, a fost respectat de către reţeaua de socializare.

TikTok va fi controlat dacă a respectat Legea privind serviciile digitale, în special în privinţa conţinutului de pe platformă, pentru a vedea dacă algorimul poate stimula ,,dependenţe comportamentale”. Potrivit CNBC, decizia Comisiei Europene vine în contextul în care aceasta consideră că măsurile luate până în prezent de către TikTok nu sunt ,,rezonabile, proporţionale şi eficiente” în privinţa conţinutului afişat minorilor.

Siguranţa minorilor pe TikTok, pusă sub semnul întrebării

Legea privind serviciile digitale prevede ca siguranţa utilizatorilor de internet să fie una dintre priorităţile reţelelor sociale. Potrivit acesteia, conţinutul inadecvat sau instigator la ură trebuie să fie marcat ca atare, iar reclamele nepotrivite minorilor să fie interzise. Totodată, potrivit aceleiaşi directive, conţinutul recomandat de platformele sociale trebuie să fie unul alternativ la cel deja vizionat de către utilizatori.

În acest sens, Comisia Europeană a lansat o serie de verificări menite să vadă în ce măsură şi în ce mod TikTok pune în aplicare directiva.

,,Protecţia minorilor este o prioritate de top în materie de aplicare a Legii privind serviciile digitale. În calitate de platformă care ajunge la milioane de copii şi adolescenţi, TikTok trebuie să respecte pe deplin această lege şi are un rol special de jucat în ceea ce priveşte protecţia minorilor online", a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru piaţa internă, într-un comunicat de presă citat de AP.

În replică, TikTok a declarat că ,,a fost pionier în ceea ce priveşte funcţiile şi setările pentru a proteja adolescenţii şi pentru a ţine departe de platformă persoanele sub 13 ani, probleme cu care se confruntă întreaga industrie", porivit sursei citate.

Compania X a lui Elon Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter, se află deja în investigaţiile Comisiei Europene, pentru că nu a reuşit să limiteze răspândirea de conţinut ilegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici