UE reprezintă 7% din veniturile App Store-ului global al Apple

  • Aproximativ 7% din veniturile totale ale App Store-ului Apple provin din piaţa Uniunii Europene (UE), conform declaraţiilor recente ale companiei.
  • Modificările aduse de Apple pentru a respecta reglementările Actului Pieţelor Digitale (DMA) al UE includ permisiunea de a utiliza alte magazine de aplicaţii şi procesatoare de plată terţe.
175 afișări
Imaginea articolului UE reprezintă 7% din veniturile App Store-ului global al Apple

UE reprezintă 7% din veniturile App Store-ului global al Apple

Apple a dezvăluit recent că piaţa Uniunii Europene (UE) constituie aproximativ 7% din veniturile totale ale App Store-ului său la nivel global, scrie Tech Crunch.

Această dezvăluire vine în contextul ajustărilor făcute de Apple pentru a se conforma reglementărilor Actului Pieţelor Digitale (DMA) al UE, care prevăd permisiunea de a utiliza şi alte magazine de aplicaţii şi de a folosi procesatoare de plată terţe.

Directorul financiar Luca Maestri a subliniat că impactul financiar al acestor modificări va depinde de alegerile dezvoltatorilor în ceea ce priveşte diferitele sisteme.

În ciuda acestor schimbări, Apple a raportat un trimestru record pentru veniturile din App Store, totalizând 23,1 miliarde de dolari, cu o creştere anuală de 11% a veniturilor generale din servicii.

CEO-ul Tim Cook a apărat ecosistemul de comisioane al App Store-ului, evidenţiind angajamentul său faţă de confidenţialitate, securitate şi uşurinţa de utilizare.

Cu toate acestea, reacţia industriei la ajustările Apple a fost critică, unele entităţi etichetându-le drept "extorcări" şi "conformări malefice". Coalitia pentru Justiţia în Aplicaţii, un grup din industrie, a acuzat Apple de neconformitate cu DMA, argumentând că taxele introduse încalcă legea şi nu promovează concurenţa şi echitatea pe piaţa digitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici