Un mare producător de electronice se retrage de la târgul de tehnologie Mobile World Congress din cauza coronavirusului

Compania sud-coreeană LG şi-a anulat apariţia la Mobile World Congress (MWC), eveniment care are loc în fiecare an la Barcelona, din cauza preocupărilor cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus, transmite BBC.

729 afișări
Imaginea articolului Un mare producător de electronice se retrage de la târgul de tehnologie Mobile World Congress din cauza coronavirusului

Un mare producător de electronice se retrage de la târgul de tehnologie Mobile World Congress din cauza coronavirusului

MWC se deschide la 24 februarie şi este cea mai mare expoziţie tehnologică din lume.

Compania chineză ZTE şi-a anulat de asemenea planurile pentru organizarea unei conferinţe de presă în a doua zi a congresului. ZTE a adăugat însă că va fi prezentă la standurile MWC.

Separat, Sony a anunţat că epidemia de coronavirus i-ar putea afecta negativ producţia. Multinaţionala japoneză face componente pentru Apple şi Huawei, ceea ce ar putea lovi pe lanţ şi producţia celor două companii.

Organizatorii MWC au anunţat recent că "impactul coronavirusului asupra evenimentului este minimal până acum", însă la doar câteva ore LG a venit cu anunţul privind retragerea.

"Având în vedere siguranţa angajaţilor săi şi a publicului larg, LG a decis să-şi retragă participarea şi expoziţia de la MWC 2020 ce are loc la sfârşitul acestei luni la Barcelona, Spania", a arătat compania într-un comunicat.

„Această decizie va împiedica expunerea inutilă a sutelor de angajaţi LG la călătorii internaţionale”, a adăugat firma. Aceasta a subliniat totuşi că va organiza în schimb „evenimente separate în viitorul apropiat” pentru a prezenta noile sale produse şi echipamente.

Până în prezent, în Spania a existat un singur caz confirmat de coronavirus. La nivel global, circa 500 de oameni au murit din cauza coronavirusului, din care o proporţie covârşitoare în Asia.

Organizatorii evenimentului au revenit ulterior anunţului LG şi au precizat că Mobile World Congress va avea loc conform calendarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici