Ungaria a dezvoltat un rover pe care vrea să-l trimită pe Lună pentru a căuta apă

  • Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură dezvoltat pentru a explora suprafaţa Lunii pentru a căuta apă acolo.
  • Inventatorii maghiari au folosit un dispozitiv care cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr.
  • Compania, susţinută financiar de NASA, se aşteaptă ca rover-ul să fie gata de misiune anul viitor.
1008 afișări
Imaginea articolului Ungaria a dezvoltat un rover pe care vrea să-l trimită pe Lună pentru a căuta apă

Foto: Profimedia

Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură dezvoltat pentru a explora suprafaţa Lunii pentru a căuta apă acolo. Inventatorii maghiari au folosit un dispozitiv care cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr, relatează Gadgets 360.
 
Numit după o rasă de câini maghiară, rover-ul Puli este o platformă low-cost concepută pentru a transporta diferite lucruri. Cu o greutate mai mică de 400 de grame scopul său este să ajute la identificarea hidrogenului pe suprafaţa Lunii.
 
„Se caută radiaţii de fundal şi apoi radiaţiile de fundal induc o radiaţie secundară care iese din Lună. Compară energia diferită a spectrului de radiaţii de fundal pentru a găsi apă,” a spus Matyas Hazadi, şeful departamentului de inginerie al Puli Space Technologies, compania care a produs rover-ul şi care are sediul la Budapesta.
 
NASA a confirmat anul trecut existenţa apei pe Lună şi, prin urmare, o sursă potenţială de combustibil pentru rachete, rehidratare şi oxigen.
 
Rover-ul are patru roţi direcţionate independent, formate din spiţe cauciucate asemănătoare piciorului şi a fost testat pe suprafeţe similare cu cea de pe Lună în Maroc şi Hawaii.
 
Compania, susţinută financiar de  NASA, se aşteaptă ca rover-ul să fie gata de misiune anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici