WhatsApp lansează o nouă funcţie, dar este doar pentru iPhone

WhatsApp a lansat o nouă funcţie, însă doar pentru iPhone. Aplicaţia poate acum să extragă textul conţinut într-o imagine partajată în chat. Noutatea vine doar pentru utilizatorii iOS şi nu va ajunge şi pe Android.

5431 afișări
Imaginea articolului WhatsApp lansează o nouă funcţie, dar este doar pentru iPhone

WhatsApp lansează o nouă funcţie, dar este doar pentru iPhone

Unii utilizatori de WhatsApp cu iPhone au primit deja noua funcţie odată cu actualizarea la versiunea 23.5.75, iar alţii cu versiunea 23.5.77.

WhatsApp tocmai a introdus o nouă funcţie, respectiv posibilitatea de a extrage automat textul dintr-o imagine partajată pe chat.

Noua funcţie este extrem de simplă, atât timp cât imaginea conţine un text clar şi vizibil. Atunci când utilizatorul primeşte pe WhatsApp o imagine cu aceste caracteristici, poate extrage textul în mod automat prin simpla apăsare pe imagine pentru a o deschide pe tot ecranul şi apoi folosind selectorul pentru a alege dacă doreşte să selecteze tot textul sau doar o parte din el.

După ce textul din imagine a fost selectat, utilizatorul are la dispoziţie mai multe opţiuni: Copy, Select All, Search şi Translate.

Această noutate este doar pentru utilizatorii iOS, adică iPhone, şi nu va ajunge şi pe Android.

Motivul este simplu: extragerea textului din imagini nu este o funcţie a WhatsApp, ci doar o implementare a unui pachet de cod precompilat al sistemului de operare iOS 16 de la Apple.

Totuşi, nu este exclus ca o funcţie similară să ajungă şi pe telefoanele Android, întrucât Google are deja o alternativă la fel de eficientă, şi anume Google Lens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici