,,Ochii pe mine!” Liviu Drăgan, CEO şi fondator Druid, despre şcoala viitorului: ,,Se va face pe bază de chatbot! Lumea preferă mai mult să întrebe decât să citească!” / „Cred că inteligenţa artificială ne va schimba în totalitate viaţa”

  • Liviu Drăgan: ,,Chatbotul poate înlocui muncile repetitive, plictisitoare astfel încât acele resurse, acei oameni să fie mutaţi în anumite job-uri mai creative.”
  • Liviu Drăgan: ,,Înainte dacă voiai să iei un credit te duceai cu balanţa la bancă, stăteai, aşteptai. Acum, pur şi simplu, vorbeşti cu chatbotul şi îţi iei credit în câteva minute.”
  • Liviu Drăgan: ,,Răspunsurile chatbotului nu prea crează emoţie, dar din punct de vedere al informaţiei, chatbotul este mult mai direct”
  • Liviu Drăgan, ipoteză interesantă pe tema vaccinării: ,,Cum ar fi fost să fi fost un chatbot în loc de o platformă?”
583 afișări

„Ochii pe mine! ”, cu Vlad Craioveanu – invitat miercuri seara la Aleph News, Liviu Drăgan, fondator şi CEO Druid.

Dacă te numeri printre cei care trăiesc cu impresia că  roboţii există doar în filme, invitatul lui Vlad Craioveanu te face să vezi lumea altfel.

Liviu Drăgan, CEO Druid, dezvoltator de chatboţi, îţi dezvăluie cum a început întreaga poveste şi în ce domenii angajaţii folosesc deja asistenţii virtuali Druid.

Se va ajunge în viitorul apropiat şi la o implemetare a druizilor în viaţa casnică sau în şcoli, acum când online-ul deţine supremaţia?

L. Drăgan: ,,Chatbot-ul este un asistent virtual de care oamenii au nevoie”

Au nume care te inspiră – Maria, Aida – dar nu prea stau la taclale cu tine. Ei sau ele sunt asistenţii perfecţi care îţi livrează informaţia scurt şi la obiect. Sunt politicoşi, dar nu lasă loc nici de flirt, nici de interpretări. Este povestea chatboţilor – care, îţi vine sau nu să crezi – au ajuns să fie folosiţi de peste 200.000 de salariaţi din România. Liviu Drăgan începe discuţia explicându-ne ce este Druid, dar şi ce înseamnă noţiunea de Chatbot.

,,Druid este o companie de inteligenţă artificială care a dezvoltat o platformă de roboţei, de chatbot, cu care poţi discuta, îi pui la treabă prin intermediul sms-ului..”

L. Drăgan: ,,Tot ce face chatbotul este să ne scape de muncile repetitive”

,,Chatbotul este în general un asistent, este un prieten al salariatului. El îl ajută să afle informaţii, să facă anumite task-uri, să-şi rezolve anumite probleme şi aşa mai departe. Nu cred că este cazul ca oamenii să fie daţi afară pentru că folosesc chatbotul.

Într-adevăr, chatbotul poate înlocui muncile repetitive, plictisitoare astfel încât acele resurse, acei oameni să fie mutaţi în anumite job-uri mai creative. De fapt, tot ce face chatbotul şi ce fac în general roboţii este să ne scape de muncile repetitive, să ne pună pe munci mai literate.

Înainte de existenţa asta, era o mutaţie, o transhumanţă enormă din ţările mai puţin dezvoltate spre ţările dezvoltate ca oamenii să facă munci repetitive, plictisitoare, plătite relative prost, în cantităţi mari, fără cunoştinţe de limbi foarte bune… Şi acum se caută înlocuirea prin aceşti chatboţi care fac până la urmă ca lumea să fie mai literată, mai pusă pe joburi mai puţin repetive şi plictisitoare.”

L.Drăgan: ,,Acum, pur şi simplu vorbeşti cu chatbotul şi îţi iei credit”

Liviu Drăgan, CEO Druid, îţi explică ce au schimbat asistenţii virtuali Druid în viaţa oamenilor şi cum reuşesc să ne ajute să fructificăm mai bine timpul în lupta cu temuta birocraţie românească.

,,Este evident că chatbotul uşurează munca angajaţilor pentru că este un self service. Face ca anumite activităţi să fie mult mai rapid făcute, îl lasă pe om să aibă timp de creativitate. Înainte dacă voiai să iei un credit te duceai cu balanţa la bancă, stăteai, aşteptai… Acuma, pur şi simplu vorbeşti cu chatbotul şi îţi iei credit în câteva minute. Îţi câştigă timp, pentru că dacă observi Vlad tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă este cum să câştigăm timp să facem altceva.”

Liviu Drăgan, sfaturi pentru  începerea unui start-up

Dacă te numeri printre cei care îşi doresc să înceapă un start-up, dar nu ai suficient curaj, Liviu Drăgan este omul perfect pentru a-ţi spune care sunt ingredientele unei afaceri de succes. Drumul nu este unul simplu, însă primul pas este să crezi că proiectul tău este unul realizabil.

,,Ca să începi un start-up eu am gândit foarte mult ce ar trebui să faci, şi pentru că am şi făcut, am gândit 3 lucruri importante. Unul este să găseşti o finanţare. Fără finanţare, este foarte complicat. Apoi, să ai un business realizabil, adică nu un business care este greu de realizat. Să închizi ochii şi să spui: „Da, se poate face, este realizabil.” Şi trei, să ai o poveste, o poveste care să motiveze oamenii care lucrează la acel start-up, şi clienţii. Şi să ai o justificare de ce faci asta. Şi cred că dacă ai lucrurile astea sunt nişte ingrediente obligatorii, şi, sigur, după trebuie multă ambiţie şi energie.”

Liviu Drăgan, previziuni despre şcoala viitorului

Despre şcoala în pandemie s-a discutat extrem de mult în această perioadă. Contradicţii, controverse, dileme în ceea ce-i priveşte atât pe copii, cât şi pe părinţi şi profesori. Eşti curios să afli cum arată şcoala viitorului?

,,Fie că voi investi eu sau altcineva, şcoala se va face  pe bază de chatbot. Şi nu este doar părerea mea. Este în toate analizele. Pentru că lumea preferă mai mult să întrebe decât să citească. (...) Chatbotul ar înlocui manualul. Răspunsurile chatbotului nu prea crează emoţie, dar cel puţin din puncte de vedere al informaţiei este ok. Chatbotul este mult mai direct”, conchide Liviu Drăgan.

Cum ne va schimba inteligenţa artificială vieţile

Fondatorul DRUID îţi mai spune un lucru pe care cred că începem să-l anticipăm cu toţii. Trăim deja pe propria piele avântul tehnologic şi ne întrebăm curioşi cum vor evolua lucrurile. Liviu Drăgan, CEO Druid, dezvoltator de chatboţi, îţi devoalează cum ne va schimba existenţa inteligenţa artificială.

„Cred că inteligenţa artificială ne va schimba în totalitate viaţa. (...) Inteligenţa artificială va avea un rol şi ne va schimba tot mai mult, ne va face să fim tot mai independenţi, să nu fim dependenţi de alţii mai deştepţi ca noi şi va trebui noi să rezolvăm totul prin intermediul asistenţilor virtuali de care îi avem. Ne alienăm într-un fel, dar distracţia socială va rămâne la fel.”

Liviu Drăgan, viziune interesantă pe tema vaccinării: chatboţi în lupta pentru imunizare?

Subiectul vaccinării a fost un fel de ,,cartof fierbinte” al ultimei perioade. Liviu Drăgan propune un interesant exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi fost dacă am fi avut chatboţi în loc de platforma care îţi pune cu stoicism nervii la încercare?

,,Au făcut o platformă, iar partea nefinalizată este că ea nu este independentă de ce setări are computerul respectiv. Deci, dacă tu ai nişte setări pe Windows şi tu ai altele, ea funcţionează diferit. Asta este un dezastru. De asta toată lumea se chinuie să facă...La unii merge, la unii nu merge şi aşa mai departe. Dacă făceai un chatbot căruia să-i spui: am atâta vârstă, am boala aia, îl făceai imediat. În sfârşit, nu mai vreau să spun...”, mărturiseşte Liviu Drăgan. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici