Primele imagini cu cei 8 zimbri eliberaţi în Munţii Fagăraş, după 200 de ani de la dispariţia lor din zonă

  • Zimbri au fost aduşi dintr-o rezervaţie din Germania şi din Munţii Carpaţi din Polonia
  • Exemplarele au stat 6 luni într-un ţarc de aclimatizare
  • Veţi putea admira zimbri din cateva observatoare care urmează sa fie construite în Munţii Făgăraş
2166 afișări

Zimbri au fost aduşi în România în urmă cu 7 luni. 30 de zile au fost ţinuţi în carantină, iar apoi au fost eliberaţi într-un ţarc de 130 de hectare.

"Şi-au stabilit o ierarhie în cadrul grupului, au început să exploateze suprafaţa ţarcului în căutare de hrană şi au învăţat să reacţioneze la apariţia prădătorilor" spune biologul Adrian Aldea.

Fundaţia Conservation Carpathia monitorizează animalele şi îşi propune să elibere încă 70 de exemplare până în 2024, în trei zone diferite. Planul este ca turmele să se întâlnească şi să se reproducă în libertate. Poienile şi pădurile vor fi menţinute prin păşunatul zimbrilor. Dacă se vor apropia de sate, zimbri vor fi împinşi de rangeri spre zonele sălbatice. În caz ca faci drumeţie în Munţii Făgăraş şi vezi animalele măiestoase trebuie să faci cale întoarsă şi să pleci de pe teritoriul lor. De obicei, zimbri sunt ruşinoşi şi se retrag când vad oameni, dar nu ai de unde să ştii cum reacţionează animalele sălbatice aşa că fii precaut!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici