Site-ul WikiLeaks, vizat de atacuri informatice după publicarea unei noi serii de mesaje diplomatice

Site-ul WikiLeaks a fost vizat de un atac cibernetic imediat după publicarea a zeci de mii de telegrame ale Departamentului de Stat, informează ziarul The Guardian, în ediţia electronică.

199 afișări
Imaginea articolului Site-ul WikiLeaks, vizat de atacuri informatice după publicarea unei noi serii de mesaje diplomatice

Site-ul WikiLeaks, vizat de atacuri informatice după publicarea unei noi serii de mesaje diplomatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Site-ul WikiLeaks.org este vizat de atacuri", a comunicat organizaţia marţi seară. La o oră după acest anunţ, site-ul şi mesajele postate erau în continuare inaccesibile.

Pe Twitter, WikiLeaks a precizat că "atacul continuă", îndemnând cititorii să acceseze un alt sistem, cablegatesearch.net.

Atacul cibernetic intervine după ce oficiali americani declaraseră că publicarea noilor telegrame diplomatice şi a surselor acestora pune într-o situaţie delicată Administraţia Barack Obama. Nu se ştie cine se află în spatele atacului cibernetic.

Conform oficialilor citaţi, publicarea celor 125.000 de telegrame sensibile în ultima săptămână de către WikiLeaks pune în pericol sursele americane şi obiectivele Statelor Unite în materie de politică externă.

"Statele Unite condamnă orice publicare de informaţii clasificate", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland. "În afară de afectarea eforturilor diplomatice, sursele sunt puse în pericol, la fel şi securitatea naţională (...)", adaugă oficialul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici