Vrei să iei prânzul cu Julian Assange? Licitează pe Internet

WikiLeaks, specializat în publicarea de documente secrete, a scos la licitaţie un prânz cu fondatorul său, Julian Assange, în scopul de a strânge fonduri pentru activitatea sa pe Internet.

172 afișări
Imaginea articolului Vrei să iei prânzul cu Julian Assange? Licitează pe Internet

Vrei să iei prânzul cu Julian Assange? Licitează pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Opt locuri sunt în joc de luni pentru acest prânz într-unul dintre "cele mai bune restaurante din Londra", potrivit site-ului american eBay.

Miercuri după-amiază, principala licitaţie era de 700 de euro (1.000 de dolari), eBay promiţând că suma totală din vânzare va reveni WikiLeaks.

Prânzul va avea loc de la 12.00 la 15.00, sâmbătă 2 iulie, şi va fi urmat de o discuţie publică între Assange şi filosoful sloven Slavoj Zizek pe tema impactului WikiLeaks.

Assange se va întoarce apoi în vila situată la 200 de kilometri nord-est de Londra în care este consemnat la domiciliu de la eliberarea sa pe cauţiune în decembrie, în aşteptarea unei decizii finale a justiţiei britanice privind eventuala sa extrădare în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale.

Justiţia britanică va analiza la 12 şi 13 iulie apelul său împotriva extrădării, care a fost validat în februarie.

Assange, de naţionalitate australiană, a negat permanent faptele de care este acuzat. Susţinătorii lui afirmă că acesta este victima unui complot după divulgarea, de către WikiLeaks, a unor documente oficiale şi secrete, care au deranjat Washingtonul şi numeroase alte capitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici