Londra avertizează cu privire la o "puternică ameninţare teroristă" în Franţa şi Germania

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a anunţat duminică o actualizare a avertismentului către britanicii care călătoresc în Franţa şi Germania, cu privire la o "puternică ameninţare teroristă".

29 afișări
Imaginea articolului Londra avertizează cu privire la o "puternică ameninţare teroristă" în Franţa şi Germania

Londra avertizează cu privire la o "puternică ameninţare teroristă" în Franţa şi Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem confirma că avertismentul pentru călătorii în Franţa şi Germania a fost actualizat", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

"Ca şi alte marţi ţări europene, ele se confruntă cu o puternică ameninţare teroristă", a adăugat ea.

"Autorităţile franceze consideră în continuare că există o ameninţare teroristă ridicată. Atentate ar putea lovi fără discernământ, în special în locuri frecventate de expatriaţi şi de călători străini", precizează avertismentul publicat pe site-ul Ministerului britanic de Externe.

"Un anumit număr de explozii, deflagraţii eşuate şi alte atentate au avut loc în ultimii ani în Corsica. Edificii guvernamentale, restaurante, vehicule ale poliţiei, baruri, o discotecă şi mai multe reşedinţe de vacanţă au fost vizate şi, în unele cazuri, au suferit pagube", adaugă textul.

"Autorităţile, care au avertizat anterior că numărul atentatelor s-ar putea intensifica, apreciază că organizaţia naţionalistă corsicană, FLNC, este responsabilă. O casă de vacanţă deţinută de britanici a fost vizată în ianuarie 2010", precizează comunicatul.

În ceea ce priveşte Germania, avertismentul nu face decât să indice că ţara "se confruntă cu o ameninţare teroristă ridicată" şi că "atentate ar putea lovi fără discernământ".

Serviciile de informaţii occidentale au dejucat proiecte de atentate legate de al-Qaida, în mari oraşe din Marea Britanie, Franţa şi Germania, în stilul celor comise la Bombay, în India, în noiembrie 2008, unde au fost ucise 166 de persoane, a afirmat săptămâna aceasta presa anglo-saxonă.

Avertizarea britanică intervine la scurt timp după un avertisment similar emis de autorităţile americane. Statele Unite au emis duminică o avertizare adresată americanilor care călătoresc în Europa, cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste", cerându-le să fie atenţi în special în locurile publice, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici