Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă judecător la Curtea Constituţională. Cine este noul judecător CC

Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

4035 afișări
Imaginea articolului Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă judecător la Curtea Constituţională. Cine este noul judecător CC

Simona Maya Teodoroiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Teodoroiu a obţinut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.

La şedinţa de plen a Senatului au fost prezenţi 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori.

CURRICULUM VITAE MAYA TEODOROIU

Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

În Ministerul Justiţiei, Teodoroiu se ocupă, între altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, coordonarea pregătirii contribuţiei României în domeniul justiţiei, pentru reuniunile miniştrilor în cadrul Consiliilor "Justiţie şi Afaceri Interne", coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), coordonarea activităţii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaţionale.

Începând din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferenţiar universitar în drept civil, dreptul mediului la Facultatea de Administraţia Publică din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferenţiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.

Simona Maya Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.

Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Todoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.

Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,50 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri.

Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7658 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici