ŞTIRILE OREI 09.00 | 30 august 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

345 afișări

O femeie a murit şi alte trei persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc în această dimineaţă în Capitală. Deflagraţia a avut loc la o fabrică de prefabricate de pe strada Preciziei. ISU Bucureşti Ilfov a intervenit în zonă cu trei autospeciale de stingere, patru ambulanţe, autoscară, descarcerare şi detaşamentul special de salvatori.

Fostul şef SRI, George Maior, este aşteptat să se prezinte, azi, la audieri după ce a fost citat de Secţia de anchetă în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că de la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, spune Budăi, creşterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în SUA că unele zone vor fi afectate în perioada 29 august - 3 septembrie de uraganul „Dorian”. Este posibil ca aeroporturi, poduri, viaducte sau drumuri să fie închise circulaţiei călătorilor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, analizează posibilitatea de a limita asistenţa militară alocată Ucrainei, generând preocupări referitoare la eficienţa acţiunilor de contracarare a Rusiei, afirmă surse citate de site-ul Politico.com şi de CNN.

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici