A treia tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech a sosit în România

Miercuri a sosit în România a treia tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

2432 afișări
Imaginea articolului A treia tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech a sosit în România

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 150.150 doze

 

  •  Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 26.325 doze;
  •  Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 20.475 doze;
  •  Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze;
  •  Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 17.550 doze;
  •  Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranşă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care miercuri 13.925 doze, către: DSPM Bucureşti, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Botoşani, DSP
Bihor, DSP Caraş-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna, DSP Galaţi, DSP Ilfov, DSP Sălaj, DSP Suceava, DSP Timiş, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în cea de-a doua tranşă, cât şi în cea de-a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici