ANALIZĂ. 10 la sută din cei testaţi de COVID-19 în România au virusul. Care este cifra reală de îmbolnăviri şi la ce să te aştepti de sărbători

  • În România sunt 4.417 cazuri de COVID 19
  • 43.578 de teste au fost făcute în România, iar 10 la sută au fost găsiţi cu noul coronavirus
  • De Paşti am putea avem până la 20.000 de noi îmbolnăviţi cu COVID 19
9461 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ. 10 la sută din cei testaţi de COVID-19 în România au virusul. Care este cifra reală de îmbolnăviri şi la ce să te aştepti de sărbători

ANALIZĂ. 10 la sută din cei testaţi de COVID-19 în România au virusul. Care este cifra reală de îmbolnăviri şi la ce să te aştepti de sărbători

360 de noi cazuri cu COVID 19 au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică pe 7 aprilie, iar astfel România ajunge la 4.417 de cazuri confirmate.

43.578 de teste a făcut România până azi. Ce înseamnă asta? Dacă ne uitpm la cifre vedem că 10 la sută din cei testaţi sunt şi confirmaţi cu COVID 19.  Asta ridică din nou întrebarea câţi bolnavi cu COVID 19 avem şi dacă am testa mai mult care ar fi cifra reală de îmbolnăviri?

În carantină instituţionalizată şi izolare la domiciliu sunt 116.748 de persoane potrivit datelor oficiale. Dacă ar fi testaţi, având în vedere că vin din zone roşii ale Europei, şi s-ar aplica acel 10 la sută de confirmaţi la numărul de testaţi am avea 11.678 de noi îmbolnăviri.

La ce te poţi aştepta pentru sărbătorile pascale? Potrivit declaraţiilor oficialilor din Ministerul Afacerilor Interne în jur de 200.000 de români ar puta veni acasă de Paşti. Asta înseamnă că am mai avea cel puţin 20.000 de potenţiali bolnav, în următoarele săptămâni. Un număr suficient de mare cât să îngrijoreze pentru că s-ar pune o presiune foarte mare asupra sectorului medical, şubred şi aşa.

Trendul de testare a crescut treptat în ultimele săptămâni. În prezent avem o medie de 2.500 de teste pe zi, cu câteva excepţii în ultima săptămână. 3.174 pe 3 aprilie şi 4.435 de teste pe 4 aprilie. Chiar şi aşa România a testat de la începutul crizei cam cât testează Italia în câteva zile sau Germania într-o singură zi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici