Anthony Fauci, despre varianta Delta a coronavirusului: „Cea mai mare ameninţare”

  • Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  • Fauci a spus că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.
  • Varianta Delta a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în aprilie şi mai.
2406 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci, despre varianta Delta a coronavirusului: „Cea mai mare ameninţare”

Anthony Fauci, despre varianta Delta a coronavirusului: „Cea mai mare ameninţare”

Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, relatează Reuters.
 
„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19,” a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii".
 
Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 
Fauci a spus că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.
 
"Avem instrumentele, aşa că hai să le folosim şi să stingem focarul", a spus Fauci.
 
Statele Unite nu îşi îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulţi până pe 4 iulie şi vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ţinta respectivă, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe COVID-19.
 
Acesta a adăugat că se aşteaptă ca 70% dintre adulţii peste 27 de ani să primească cel puţin o doză până pe 4 iulie.
 
Varianta Delta a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în aprilie şi mai, care a copleşit serviciile de sănătate din ţară şi a ucis sute de mii de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici