Anthony Fauci spune că SUA ar putea să nu aibă nevoie de serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca: ” Avem suficiente vaccinuri pentru a ne satisface toate nevoile”

  • Este posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, potrivit medicului Anthony Fauci.
  • Fauci a spus că Statele Unite au suficiente contracte cu alţi producători de vaccinuri pentru a-şi imuniza întreaga populaţie.
  • AstraZeneca a despus cererea pentru aprobarea vaccinului său în Statele Unite.
786 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci spune că SUA ar putea să nu aibă nevoie de serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca: ” Avem suficiente vaccinuri pentru a ne satisface toate nevoile”

Anthony Fauci spune că SUA ar putea să nu aibă nevoie de serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca: ” Avem suficiente vaccinuri pentru a ne satisface toate nevoile”

Este posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, chiar dacă va obţine aprobarea de utilizare în America, a declarat Anthony Fauci, relatează Reuters.
 
Serul a fost autorizat pentru utilizare de zeci de ţări din lume, cu excepţia Statelor Unite.
 
Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase şi consilier medical al Casei Albe privind coronavirusul, a declarat că Statele Unite au suficiente contracte cu alţi producători de vaccinuri pentru a-şi imuniza întreaga populaţie şi, posibil, chiar pentru a fi administrate doze suplimentare în toamnă.
 
Întrebat dacă Statele Unite vor folosi dozele de vaccin AstraZeneca, el a spus: „Asta este încă în aer. Sentimentul meu general este că, având în vedere relaţiile contractuale pe care le avem cu o serie de companii, avem suficient vaccin pentru a ne satisface toate nevoile, fără a folosi AstraZeneca.”
 
La finalul anului trecut, compania farmaceutică şi Universitatea Oxford au publicat rezultatele dintr-un studiu cu două valori de eficacitate diferite, după o eroare de dozaj. În luna martie, mai multe ţări au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce au fost raporate zeci de cazuri de coagulare a sângelui.
 
Tot în martie, o agenţie americană de sănătate a declarat că datele companiei AstraZeneca au oferit date mai vechi despre eficacitatea vaccinului său. Câteva zile mai târziu, AstraZeneca a publicat rezultate care au arătat o eficienţă maiscăzută, dar destul de ridicată.
 
Dacă ne uităm la numărul de doze pe care îl vom primi, la cantitatea pe care o putem lua de la J&J, Novavax şi Moderna, dacă contractăm mai multe, este posibil să ne descurcîm cu orice administrare suplimentară de doze, dar nu pot spune asta cu siguranţă,” a adăugat Fauci.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici