Anunţul lui Orban despre evoluţia pandemiei: "Pare că am oprit creşterea cazurilor noi"

5314 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Orban despre evoluţia pandemiei: "Pare că am oprit creşterea cazurilor noi"

Anunţul lui Orban despre evoluţia pandemiei: Pare că am oprit creşterea cazurilor noi

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că „după cum arată arată datele, părem că am oprit creşterea” numărului de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. El mai spune că pericolul cel mai mare ar fi fost ca România să înregistreze o tendinţă de progresie geometrică.

„După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Pericolul cel mai mare era să nu mai avem creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică”, a declarat Ludovic Orban.

El a reamintit de perioada de vid legislativ în privinţa caractinării şi izolării persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm măsuri faţă de persoanele pozitive şi faţă de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact”, a mai spus premierul.

Un număr de 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, iar 45 persoane au murit. Numărul bolnavilor internaţi la ATI a ajuns la 458, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici