Bonele şi menajerele nu mai au de lucru. Angajatorii invocă faptul că acestea folosesc transportul în comun | VIDEO

  • Familiile din România care aveau bone sau menajere au renunţat temporar la serviciile lor
  • Izolaţi acasă, românii preferă să facă ei înşişi treaba care până acum era rezervată bonelor şi menajerelor
  • Agenţiile de recrutare spun că până acum, bonele şi menajerele erau cele care îşi angajatorul, nu invers
1241 afișări
Imaginea articolului Bonele şi menajerele nu mai au de lucru. Angajatorii invocă faptul că acestea folosesc transportul în comun | VIDEO

Bonele şi menajerele nu mai au de lucru. Angajatorii invocă faptul că acestea folosesc transportul în comun | VIDEO

Izolarea la domiciliu – impusă sau recomandată de autorităţi – le-a lăsat fără obiectul muncii pe bone şi menajere.

“Nu apelez la bone, stau eu cât pot şi stă tăticul lor când poate. Nu au răbdare trebuie să ieşim de două ori pe zi. E devastată casă dacă nu, nu avem ce face”, a declarat o mamă.

”Mi-au spus să nu merg mai ales că au copiii mici. Unele persoane mi-au spus că au luat contact cu persoane răcite, bolnave şi mi-au spus să nu merg”,  a declarat o menajeră independentă.

Asta în condiţiile în care, până acum, existau mai multe cereri decât menajere şi bone disponibile.

„Situaţia era, în ultimul an, menajera sau bona erau cele care selectau, nu familia”, a declarat Antoaneta Istrate, managerul unei firme de recrutare.

Acum, cei aleşi renunţă temporar la servicii şi aproape toţi invocă acelaşi motiv.

,,Persoanele care vin în contact cu familia utilizeaza mijloace de transport în comun şi sunt expuse”, mai spune Istrate.

În aceste condiţii, angajatele din domeniu au un viitor incert, mai ales din punct de vedere financiar.

„Colabora cu o familie din Bucureşti. Mergea la familia respectivă de 1 an, 1 an jumătate. Mergea de 2 ori pe săptămână. A fost anunţată din scurt că familia se va retrage undeva la Breaza, împreună cu copiii.  În prima lună are asigurată jumătate din salariu, după aceea nu se mai cunoaşte.”, afirma Monica Radu, psiholog.

Cam în aceeaşi situaţie sunt şi agenţiile care intermediau angajarea bonelor şi menajerelor.

“Nicio colaborare nu o să înceapă în perioada următoare, toate sunt amânate pentru cândva în viitor. Fie stau ei acasă, fie şi-au adus bunicii care să-i ajute”, a declarat Diana Tcaciuc, director de agenţie.

Tot acasă se fac procedurile de înfrumuseţare pentru care, până acum, doamnele şi domnişoarele mergeau la saloane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici